Behandelingen tegen zonverbranding


Bij de eerste zonnestralen willen veel vrouwen zo snel mogelijk bruin worden. Dames smeren zichzelf in met olie, maar niet met zonnebrandcrème. Pijnlijke verbranding is vaak het gevolg. Komt dit je bekend voor? Dan lees je hier wat tips voor behandelingen tegen zonverbranding!

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Smeer je daarom altijd in voordat je gaat zonnen. Of je nou een kleurtje hebt of niet, een goede bescherming is altijd belangrijk. Hoeveel, hoe vaak en met welke factor je moet smeren, licht helemaal aan jouw huidtype. Toch per ongeluk verbrand? Dan vind je hier een aantal handige tips!

Aloë Vera

Voor verlichting van de pijn kun je Aloë Vera op de huid smeren. Dit verkoelt namelijk en het ondersteunt de natuurlijke genezing van je huid. Daarnaast is het vochtinbrengend. Precies wat je huid nu nodig heeft!

Aftersun

Het is heel belangrijk dat je huid goed vochtig blijft. Smeer het daarom in met een aftersun. Dit hoor je eigenlijk altijd te doen nadat je in de zon hebt gelegen ook las je niet verbrand bent. Lauw bad

Warm water doet ontzettend veel pijn op een verbrande huid, maar ijskoud water kan ook weer zeer doen. Gebruik daarom lauw water als je jezelf wast. Ga bij voorkeur in bad of zet de straling van je douchekop op een zwakke stand. Vermijd douchegel of badschuin, dit droogt de huid namelijk uit.

Natte doeken

Maak een paar handdoeken, het liefst een zachte stof, nat met lauw water. Leg vervolgens de natte doeken op verbrande plekken. Wanneer ze warm worden, doe je het weer opnieuw. Doe dit zo vaak mogelijk.

Kleding

Vermijd spijkerbroeken, strakke jurkjes en kledingstukken van een ruwe stof. Dit schuurt namelijk langs de verbrande huid en dat doet ontzettend veel zeer. Trek liever linnen kleding aan, dit is namelijk lekker luchtig.

Blaren

Wanneer je heel heftig verbrand bent, kun je last hebben van blaren. Je hebt dan een tweedegraads verbranding opgelopen. Je kunt deze verbranding precies hetzelfde behandelen, maar het is belangrijk dat je de blaren heel houdt. Als je deze open prikt, kunnen er namelijk infecties ontstaan. Klapt de blaar toch? Maak het dan steriel en dek het af met een gaasje.

Uit de zon blijven

Natuurlijk moet je bij verbranding niet opnieuw de zon in gaan. Wacht geduldig tot je huid weer hersteld is. Meestal kun je na ongeveer 3 dagen weer de zon in. Zorg er dan wel voor dat je huid goed beschermd is tegen de stralingen!