Botox voor medische toepassingen


Botox kent iedereen voornamelijk als een middel tegen rimpels. Maar botox wordt ook gebruikt voor medische toepassingen.

Die frons tussen je wenkbrauwen en die rimpeltjes aan de zijkanten van je ogen. Botox is niet alleen hier een oplossing voor, maar helpt ook tegen verschillende medische klachten. Bijvoorbeeld overmatige zweetproductie, knipperende ogen en migraine.

Zweet

Sommige mensen hebben zoveel last van zwetende oksels, dat een deodorant of antitransparant niet werkt. Ook bij zweetvoeten of een snel zwetend voorhoofd kan botox helpen. De botox wordt met kleine prikjes ingespoten en zorgt ervoor dat de zenuwen op die plek verlammen. Daardoor krijgen de zweetklieren geen activerende prikkels en stopt het zweten. Een injectie met botox tegen overmatig zweten werkt ongeveer 7 maanden.

Migraine

De oorzaak van migraine kan per persoon heel erg verschillen. Af en toe is de reden voor hoofdpijn zelfs helemaal niet duidelijk. Botuline toxine kan bij veel gevallen van migraine de pijn weghalen. Migraine wordt soms namelijk veroorzaakt door het onbewust aanspannen van spieren. Door het in de spieren te spuiten spannen deze niet meer aan en verdwijnt de hoofdpijn. Het effect van de stof is helaas niet heel lang, na 2 tot 6 maanden komt de hoofdpijn meestal alweer terug.

Knipperen

Je kunt ook last hebben van je ogen door spierspanningen. Sommige mensen hebben hier zelfs zo’n last van, dat hun ogen voortdurend knipperen. De kringspier rondom het oog wordt dan constant aangespannen. Ook hier wordt Botuline toxine in de spier gespoten, zodat deze ontspant en het oog niet meer zoveel knippert.