Review: Spa Zuiver Amsterdam


Een tijdje terug ontving ik een uitnodiging van Spa Zuiver Amsterdam in de brievenbus. Omdat ik toch al met het idee speelde om naar een spa te gaan, besloot ik om een afspraak te maken. Hieronder vind je mijn review van Spa Zuiver Amsterdam.

Spa Zuiver ligt in het Amsterdamse bos en heeft naast een spa ook een health center met fitnessfaciliteiten, tennis- en squashbanen en een 3 sterren hotel. Volgens Spa Zuiver is er maar één weg naar schoonheid en dat is de natuurlijke weg en daarom gebruiken zij alleen zuivere producten met natuurlijke ingrediënten. Daarnaast hanteren zij een holistische benadering bij het bevorderen van schoonheid, waarbij de aandacht wordt gericht op de integratie van voeding, rust en beweging.

Ontvangst

Omdat ik het niet fijn vind om naakt te zijn bij wildvreemden had ik mijn afspraak gepland op een dinsdag, want dan is het badkledingdag bij Spa Zuiver. Verder had ik naast de spa ook een Face Plus gezichtsbehandeling geboekt en zou ik een korte introductie krijgen over Spa Zuiver.

Bij binnenkomst was het druk bij de receptie en toen ik eenmaal aan de beurt was, werd ik geholpen door een enorm chagrijnige vrouw die vertelde dat ik me boven kom omkleden. Omdat ze niets zei over de introductie en de behandeling vroeg ik hiernaar, maar ze kom hierop geen antwoord geven en deed ook helemaal geen moeite om me te helpen. Kortom, bij Spa Zuiver hoef je geen warm welkom te verwachten.

Spa

Spa Zuiver is een 13.000 vierkante meter tellende spa in. In de spa zijn de kleuren grijs, bruin en wit gebruikt waardoor de sfeer een beetje industrieel is, maar wel ontspannend. Bij binnenkomst oogt de spa niet heel groot. Dit komt omdat je als eerste het binnenbad ziet, maar hier omheen en buiten zijn allerlei verschillende faciliteiten.

Binnen vind je de Finse sauna, infraroodcabine, kleurentherapie sauna, caldarium, stoombad, aromabaden, zwembad, whirlpools, dompelbad, koude waterval, relaxruimte, snelbruiners tegen betaling en een hamam die alleen toegankelijk is als je een behandeling hebt geboekt. Buiten zijn er nog een Finse sauna, haardsauna, muzieksauna, zoutcaldarium, stoomtempel, ijsruimte, zwembad, hot tub, whirlpool en een ligweide en terras. Ook is er een restaurant, waar je kunt lunchen en dineren, en een wellnessbar waar je terecht kunt voor sushi en smoothies.

Spa Zuiver heeft veel verschillende soorten sauna’s met elk een andere tempratuur, waardoor er voor iedereen wel 1 te vinden is. Verder kun je uitrusten op de ligweide of in de relaxruimte, waardoor je hier zeker een dag kunt vertoeven. Verder is de sfeer heel relaxt, kun je lekker eten in het restaurant en zijn de toiletten schoon ondanks dat iedereen nat is.

Gezichtsbehandeling

Voor mijn gezichtsbehandeling kon ik plaatsnemen in de grote witte wachtruimte van de schoonheidssalons. Ook hier was het personeel achter de balie niet al te vriendelijk toen ik iets vroeg. Gelukkig werd ik na enkele minuten opgehaald door schoonheidsspecialiste Hilde, die in tegenstelling tot haar collega’s heel vriendelijk was.

Vervolgens werd ik meegenomen naar de behandelruimte. De kamer was vrij ruim, had een wit met bruin interieur, maar was qua inrichting niet heel bijzonder. Toen ik plaatsnam op de stoel vertelde Hilde wat de Face Plus gezichtsbehandeling inhield en dat er bij Spa Zuiver niet gewerkt wordt met apparaten, maar dat alles met de hand wordt gedaan. Tijdens de behandeling werd gebruik gemaakt van de producten van [ comfort zone ], een verzorgingslijn op basis van natuurlijke ingrediënten.

Na het welkomstritueel werd mijn huid schoongemaakt en vervolgens geanalyseerd. Omdat ik een gevoelige huid heb werden de producten hierop afgestemd. Als eerste kreeg ik een Skin Resonance peeling, deze maakt de poriën openen en vervangt het stoomapparaat. De peeling zorgde voor een licht branderig gevoel, maar dit schijnt normaal te zijn. Vervolgens werden mij mee-eters verwijderd en dit was zoals altijd geen pretje, maar wie mooi wil zijn moet pijn lijden!

Hierna werden mijn wenkbrauwen geëpileerd. Mijn wenkbrauwen laat ik nooit harsen, omdat mijn huid hiervoor te gevoelig is. Tijdens het epileren wordt geen gebruik gemaakt van een vergrootglas, omdat dit niet past bij de visie van Spa Zuiver. Ik moet zeggen dat ik dit een nadeel vind, aangezien hierdoor haartjes over het hoofd worden gezien. Mijn wenkbrauwen zijn bijna altijd netjes geëpileerd waardoor er niet veel te plukken valt, maar toen ik ’s avond in mijn eigen vergrootspiegel keek zag ik duidelijk wat verdwaalde hartjes.

Na het epileren werden zowel mijn wenkbrauwen als wimpers geverfd. Nadat de verf was ingetrokken werden mijn wimpers met een bakje water schoongespoeld. Ik vind dit zelf de fijnste methode om verf te verwijderen, omdat door het spoelen de verf niet in je ogen wordt gewreven.

Vervolgens werden mijn hoofd, nek, borst en schouders gemasseerd en kreeg ik het Bio-certified masker op mijn gezicht. Tot slot werd mijn gezicht nog verzorgd met verschillende crèmes waaronder een oog- en een dagcrème. Bij een Face Plus gezichtsbehandeling hoort je bovenlip ook geharst te worden, dit is bij mij alleen niet gedaan omdat dit niet nodig is.

Conclusie Spa Zuiver Amsterdam

Ondanks dat het personeel achter de receptie niet vriendelijk was en niemand iets af scheen te weten van een introductie, heb ik het toch prima naar mijn zin gehad bij Spa Zuiver. De spa heeft verschillende faciliteiten, de sfeer is ontspannen en de ruimtes zijn over het algemeen schoon.

De schoonheidsspecialiste die mijn behandeling deed, wist waarover ze het had en ik kon merken dat ze dit werk al langer deed. Het enige nadeel vond ik dat er tijdens het epileren geen gebruik wordt gemaakt van een vergrootglas. Daarnaast vind ik dat ze je na de behandeling ook een proefje van de gezichtscrème horen mee te geven. Als je in de spa geweest bent, is de crème immers van je gezicht verdwenen en tijdens het aankleden merkte ik wel dat mijn gezicht vochtarm was. Wel was ik na de gezichtsbehandeling niet zo rood en ik heb het idee dat dit door de spa kwam.

Het dagtarief van Spa Zuiver is 29,95 euro voor maandag tot en met donderdag en 34,00 euro voor vrijdag tot en met zondag. De Face Plus gezichtsbehandeling koste 69 euro, wat ik voor wat je ervoor terugkrijgt vind meevallen. Zo kost de Signature Facial bij SOAP bijvoorbeeld 77,50 euro en hier is geen wimpers en wenkbrauwen verven bij inbegrepen.

Product: Dagentree Spa Zuiver en Face Plus gezichtsbehandeling
Prijs: 29,50 euro en 69 euro

Pluspunten:
+ Verzorgde en schone ruimtes
+ Ruime keuze uit spa faciliteiten
+ Vriendelijke en professionele schoonheidsspecialiste
+ Wimperverf wordt verwijderd door te spoelen

Minpunten:
– Onvriendelijk personeel achter de recepties
– Tijdens het epileren wordt geen vergrootglas gebruikt
– Geen proefje van gezichtscrème meegekregen, wat na de spa wel nodig is