Stappenplan voorbereiding oudejaarsavond


2011
zit er alweer bijna op en natuurlijk wil jij het nieuwe jaar stralend inluiden. Daarom vind je hier een stappenplan om je voor te bereiden op oudejaarsavond.

Houd zaterdag 31 december een dagdeel vrij om je eventjes terug te trekken in de badkamer en jezelf te verwennen met allerlei fijne beautybehandelingen, op deze manier trek je absoluut op een positieve manier alle aandacht naar je toe tijdens Oud en Nieuw. Niet alleen zul je er schitterend uitzien, dankzij dit momentje voor jezelf ben je ook nog een helemaal ontspannen.

Gezicht

Reinig als eerst je gezicht met een facewash of reinigingsmelk om op deze manier alle make-upresten te verwijderen. Spoel daarna je gezicht na met lauwwarm water. Als alle make-up eraf is scrub dan je gezichtshuid met een milde gezichtsscrub, ga hier alleen niet al te enthousiast mee aan de slag want rode vlekken zijn nou net hetgeen waar jij net niet de aandacht mee wilt trekken.

Bad

Na het reinigen van je gezicht is het de tijd voor een ontspannend bad. Neem een bad van ongeveer 38 graden en kies voor iets wat jij lekker vindt in bad zoals een olie, schuim, bruisbal of badparels. In bad kun je de rest van je lichaam scrubben en daarna eventueel je oksels, benen en bikinilijn ontharen. Nog lang geen genoeg van het bad? Zorg dan dat er een leuk tijdschrift binnen handbereik ligt of een lekker muziekje op de achtergrond en relaxen maar.

Douche

Ga na het badderen onder de douche staan en was je haren met een lekker ruikende shampoo, ook kun je nog kiezen voor een crèmespoeling of haarmaskertje. Ook is dit het moment voor je favoriete douchehgel. Andere tip, heb je een favoriet geurtje en wil je graag dat dit heel de avond (en nacht) te ruiken is, gebruik dan van te voren de douchegel en bodylotion variant van jouw parfum. Door eerst gebruik te maken van de douchegel, daarna je lichaam in te smeren met de bodylotion en te eindigen met de geur blijft je parfum erg lang aanwezig en zal niet snel vervliegen.

Sluit, als je durft, de douchebeurt af met een koude douche. Dit is goed voor je bloedcirculatie en je haren. Door koud water sluiten je haarschubben beter en gaat je haar meer glanzen.

Lichaam

Droog je na het douchen af en doe je haar in een tulband zodat het uit je gezicht is. Verwen je gezicht met een maskertje en smeer je lichaam in met een bodylotion- of butter. Daarnaast kun je nu, mocht het nodig zijn, wat klein onderhoud aan je lichaam doen zoals wenkbrauwen epileren of teennagels knippen.

 Haar

Ga vervolgens met je haar aan de slag, laat drogen of gebruik een föhn. Daarna kun  je gebruik maken een krulset of stijltang voor een partyproof kapsel. Kijk hier voor inspiratie.

Make-up

Nu je helemaal fris en fruitig bent is het de tijd om je outfit voor vanavond uit te zoeken en natuurlijk met make-up aan de slag te gaan. Qua make-up mag je met Oud en Nieuw best uitpakken met bijvoorbeeld opvallende wimpers en nagels. Maak je ogen mooi door bijvoorbeeld voor smokey eyes of glitters te gaan, zorg wel voor een goede basis zodat je make-up de nacht glansrijk doorstaat.

Heb je alle 6 de stappen gedaan? Dan is het nu tijd voor de allerlaatste, en leukste, stap namelijk Oud en Nieuw vieren. Ik wil jullie bij deze alvast heel erg veel plezier wensen en natuurlijk een gelukkig nieuw jaar!