16-jarige bejaarde ondergaat facelift

Zara-Hartshorn-facelift
Vorig jaar schreef ik een artikel over Zara Hartshorn, een 16-jarig meisje dat door een zeldzame ziekte het uiterlijk heeft van een bejaarde vrouw. Om dit te verhelpen heeft ze een facelift gehad.

Zara Hartshorn uit het Britse Rotherham lijdt net als haar moeder, Tracey Gibson, aan lipodystrofie. Hierdoor ziet ze er al van jongs af aan veel ouder uit, omdat haar huid uitgerekt en gerimpeld is. Toen het meisje 12 jaar was dachten mensen al dat ze van middelbare leeftijd was en werd ze aangezien voor de moeder van haar toen 17-jarige zus.

Facelift en neusoperatie

Op school werd Zara altijd gepest en uitgescholden voor oma en aap. Natuurlijk had de 16-jarige het hier moeilijk mee, maar inmiddels gaat het een stuk beter met haar. De Amerikaanse plastisch chirurg Abhimanyu Garg stelde namelijk vast dat het meisje cutis laxa heeft, een nog zeldzamere aandoening dan lipodystrofie, en besloot om haar gratis te opereren.

Na haar facelift en neusoperatie voelt Zara zich veel beter en heeft ze de 22-jarige Ricky aan de haak geslagen. “Ik zie er nu hetzelfde uit als meisjes van mijn leeftijd. Als ik nu op straat loop, heb ik niet meer het gevoel dat mensen naar mij staren. Ik voel me eindelijk een echte tiener,” laat ze weten.

[jwplayer config=”Beautyblog” mediaid=”19998″]