Beautyblogger van de maand: Charlotte


Charlotte Batenburg richtte in 2009 de nagellakblog Pinky Polish op, maar doopte deze in 2010 toch om tot een beautyblog. Charlotte maakte deze beslissing omdat ze haar doelgroep wilde uitbreiden en omdat beauty verder reikt dan alleen nagels. Nu heeft ze een balans gevonden tussen nagellak en andere beautyonderwerpen. Ik interviewde beautyblogger van de maand Charlotte van Pinky Polish.

Hoe ziet jouw dagelijkse werkdag eruit?
“Naast mijn blog studeer ik Engelse Taal en Cultuur en heb ik een bijbaan, dus het hangt een beetje af van mijn colleges en werktijden hoe ik mijn dag indeel. Ik sta elke dag om 7 uur op zodat ik voldoende tijd heb om aan mijn blog en studie te besteden. Meestal ben ik ’s ochtends vooral bezig met het schrijven van artikelen en het maken van foto’s en ’s middags steek ik tijd in mijn studie of ben ik aan het werk. Het is een beetje jongleren, maar zolang ik mijn tijd goed indeel is het prima te doen.”

Waar bestaat jouw dagelijkse make-up uit?
“Het is inmiddels een vast ritueel geworden om mij ’s ochtends uitgebreid op te maken, dus ik neem er ruim de tijd voor. Foundation, concealer, bronzer en blush zijn onmisbaar en daarbij maak ik altijd een uitgebreide ooglook. Een vaste combinatie heb ik niet, want ik draag eigenlijk nooit twee keer hetzelfde!”

Welk product mag in geen enkel make-up tasje ontbreken?
“Een stel goede kwasten! Ik sta er altijd van te kijken als ik dames oogschaduw zie aanbrengen met een versleten sponsapplicatortje of een vies sponsje uit een poederdoos. Dat zou ik zelf nooit doen. Met kwasten krijg je een veel mooier resultaat en het is bovendien een stuk hygiënischer. Goede kwasten zijn misschien even een flinke investering, maar als je ze goed verzorgt kun je er jaren plezier van hebben.”

Waar koop jij je make-up?
“Overal en nergens. Ik ben dol op de wat duurdere merken als Chanel en MAC, maar ik koop net zo graag producten van Catrice, L’Oréal of zelfs Hema. Als je in mijn collectie kijkt kom je dus ook echt van alles tegen. Het is een uitdaging om een mooie balans tussen goedkope en dure producten te houden. Bovendien hoeven dure producten niet altijd goed te zijn en zijn de budget-vriendelijke merken tegenwoordig echt de moeite waard!”

Wat is jouw beautygeheim?
“Een goede huidverzorging is wat mij betreft het echte beautygeheim. Je kunt je make-up nog zo mooi aanbrengen, maar als je je huid slecht verzorgt zal je dat altijd kunnen zien. Ik reinig elke ochtend en avond mijn gezicht grondig, bescherm mijn huid tegen de zon en ik gebruik zowel overdag als ’s avonds serums en crèmes om mijn huid een handje te helpen. Ik zie huidverzorging als een soort verzekeringspolis voor de toekomst, dus daar heb ik wel wat voor over!”

Wat is je ergste beautyflater?
“Net als elke andere vrouw heb ik in mijn tienerjaren genoeg beauty-fouten gemaakt! Zo dacht ik dat bronzer het zelfde was als poeder voor het hele gezicht, droeg ik de verkeerde kleur foundation en vond ik veel te dikke lagen mascara prachtig. Ach, een echte flater kan ik het niet noemen, maar charmant was het in elk geval niet. Gelukkig heb ik ervan geleerd en weet ik inmiddels beter!”

Kun je iets over jezelf vertellen wat je lezers nog niet van je weten?
“Oef, dat is lastig! Ik denk dat veel van mijn lezeressen niet weten dat ik vroeger veel met theater en zingen heb gedaan. Ik was tijdens mijn middelbare schooltijd echt een podiumbeest! Tegenwoordig is mijn blog mijn ‘podium’ en mijn geweldige bezoekers het publiek.”

Wie of wat is de inspiratiebron geweest voor jou om te beginnen met een beautyblog?
“Dat waren Debbie (Beautyscene.nl), Cynthia (MissLipgloss.nl) en Mascha (Beautygloss.nl). Deze dames krijgen soms veel kritiek over zich heen, maar wat mij betreft stonden zij aan de wieg van de beautyblog-wereld en hebben zij de weg vrij gemaakt voor de ‘nieuwe generatie’ beautybloggers. Ik bezoek hun blogs al sinds het prille begin en zij hebben mij op een zekere manier geïnspireerd om ook te gaan bloggen.”

Waar zien we jou over 3 jaar?
“Tegen die tijd hoop ik (bijna) te zijn afgestudeerd en nog steeds te bloggen. Een concreet plan voor de toekomst heb ik nog niet, maar aangezien er zich vaak spannende kansen voordoen laat ik zoveel mogelijk op mij afkomen en dan zie ik wel waar het schip strandt. Wat ik tegen die tijd ook doe, ik hoop dat ik het met plezier en passie doe!”

Benieuwd naar Charlotte Batenburg en Pinky Polish. Kijk hier.

Beautyblogger van de maand

Er zijn honderden, zo niet duizenden beautyblogs. Elke maand selecteren wij een beautyblogger, die naar onze mening een bijzondere blog heeft, iets speciaals doet of gewoon een leuke blog heeft!