Beautyblogger van de maand: Evelien Koetse


Deze keer is onze Beautyblogger van de maand Evelien Koetse van MissEvie. Deze 26-jarige blogger uit Groningen staat namelijk op plaats 22 in de Beautyblog Top 50. Ondanks dat ze parttime werkt als secretaresse, weet ze gemiddeld 9.600 bezoekers per maand naar haar blog te trekken.

Waarom heb jij een beautyblog opgericht?
“Al van jongs af aan vind ik make-up en nagellak erg interessant. Toen ik nog heel klein was mocht ik soms bij bijzondere gelegenheden wat van mijn moeder op zoals oogschaduw en lippenstift. Toen ik ongeveer 14 jaar was begon ik mascara en de roze Labello te dragen. Dit werd al snel uitgebreid met foundation, die in het begin te donker was, oogschaduw en lipgloss.”

“Toen ik in aanraking kwam met internet en 4 jaar geleden Beautygloss de beautyblog van Mascha en beautyfilmpjes van FafinetteX3 op YouTube ontdekte besloot ik om zelf een blog op te zetten. Ik wilde zelf ook mijn kennen en kunnen met de wereld delen en mijn mening over producten vertellen. Voor mijn beautyblog heb ik weleens een persoonlijke site gehad maar nooit echt iets mee gedaan. Met mijn blog kan ik me volledig op mijn voorliefde van beauty, make-up en nagellak storten en het toch persoonlijk houden.”

Je hebt voor de opleiding Management Assistent gekozen, waarom geen beauty richting?
“Vroeger zei ik altijd dat ik kapster of schoonheidsspecialiste wilde worden. Ook heb ik het beroep nagelstyliste weleens geroepen, maar toen het eenmaal zo ver was om te kiezen heeft mijn moeder me eigenlijk een veilige richting opgestuurd die toch bij me past. Ik ben zelf erg gestructureerd, perfectionistisch ingesteld en administratief onderlegd wat goed bij het beroep secretaresse past. De opleiding sprak me aan en ik heb voor dit beroep gekozen met het idee hier altijd mee aan de slag te kunnen, toch valt dit in deze crisistijd echter wat tegen. Als ik nogmaals de keuze mocht maken, dan zou ik toch de beauty richting kiezen. Ik zie mijn werk als werk maar niet als iets waar ik volledig mijn ei in kwijt kan. En dat vul ik nu dus ook aan met mijn beautyblog.”

Op je blog staat dat je verloofd bent. Hoe ziet jouw ideale make-up look er uit als je gaat trouwen?
“Over het algemeen houd ik van neutrale make-up dat natuurlijk oogt maar wel een perfecte huid weergeeft. Ik zou dan ook voor een neutrale bruidsmake-up kiezen. Een matte foundation, highlighter op de jukbeenderen en een shimmer blush. Daarnaast mooie wenkbrauwen, bruine oogschaduw in 3 tinten, een dunne eyeliner, mascara en nude lipgloss. Dit brengt me op een artikel idee!”

Hoe combineer jij je werk als secretaresse en beautyblogger?
“Sinds een jaar werk ik parttime, 20 uren in de week. Naast mijn werk heb ik dan ook genoeg tijd om te bloggen. Al heb ik soms het gevoel dat ik nog steeds tijd te kort kom. Ik heb natuurlijk ook nog het huishouden en speel sinds kort graag de Sims. En daarnaast zijn er nog talloze dingen die ik graag doe. Ik vind het dan ook fijn om vooruit te werken en in te plannen voor mijn blog. Vaak zorg ik er in het weekend voor dat ik al tot en met woensdag een artikel klaar heb staan en doe ik door de weeks als ik vrij ben de overige artikelen voor die week.”

Waar komt jouw interesse voor beauty vandaan?
“Dat vind ik moeilijk te zeggen eigenlijk. Vroeger vond ik het al geweldig! Mijn moeder gebruikte af en toe make-up maar niet regelmatig zoals ik nu. Het is dus niet per se daar ontstaan. Misschien komt het ook wel door de commercie van tegenwoordig, een product dat luxe uitstraalt geeft natuurlijk een extra fijn gevoel. En ik vind het fijn om goed voor de dag te komen door er zo uit te zien. Niet alleen door verzorgingsproducten, verzorgde nagels en make-up maar ook met kleding natuurlijk.”

Welke beautyproducten gebruik jij?
“Best veel! Ik gebruik uiteraard een gezichtsreiniger en oogmake-up remover. Een toner en moisturizer ontbreken ook niet in mijn routine. Voor de make-up gebruik ik een gezichtsprimer, concealer, foundation en poeder. Uiteraard een blush en soms een highlighter. Ook gebruik ik regelmatig het Naked 2 oogschaduw palette van Urban Decay en natuurlijk een eyeliner en mascara. De volgende merken MAC, One Love Organics, YSL, Catrice en Sleek vind je onder andere terug in mijn stash.”

Over welk onderwerp schrijf je het liefst?
“Ik schrijf het allerliefste over nail art, dat vind ik toch wel het leukste om te doen. Daarna make-up looks en sinds kort ook outfits, maar dit kost soms net wat meer tijd. Reviews vind ik ook altijd erg leuk om te schrijven maar daarvoor heb je wel producten nodig en kost het even tijd om ze goed te testen. Deze onderwerpen vind je ook veel terug op mijn blog.”

Welk onderwerp wil je absoluut vermijden op je blog?
“Ik denk kapsels. Ik heb persoonlijk niet zoveel met mijn haar. Het moet gewoon in model zitten en er gezond uitzien. Ik vind kapsels bij anderen altijd erg mooi, maar toch heb ik het geduld er niet voor om het bij mezelf te doen. Terwijl ik wel uren kan priegelen op een nail art. Het is maar net waar je interesses liggen denk ik.”

Wat zijn jouw toekomstplannen op blog en beautygebied?
“Voorlopig blijf ik gewoon lekker zo doorgaan. Ik blog inmiddels 4 jaar waarvan nu bijna 1 jaar dagelijks met veel plezier. Ik doe het als hobby en dat bevalt me prima. Het idee van een eigen nagelsalon of professioneel visagiste gaat weleens door mijn hoofd, maar dat lijkt me niet zo makkelijk om op te zetten en winstgevend te maken. Ook hou ik van mijn comfortzone dus blijf ik voorlopig qua werk ook zitten waar ik zit. Mijn liefde voor beauty, make-up en nail art blijft natuurlijk altijd bestaan.”

Beautyblogger van de maand

Elke maand selecteren wij een beautyblogger uit onze Beautyblog top 50. Evelien staat deze maand op nummer 22 in de Beautyblog Top 50.