Beautyblogger van de maand: Kim


Iedere maand zetten wij een beautyblogger in de spotlights. Deze keer is het Kim ter Stege. Deze 17-jarige blogger is namelijk in een korte tijd flink gestegen in onze top 30 lijst. Ondanks dat ze op school zit en een bijbaantje heeft, weet ze gemiddeld 8.138 bezoekers per maand naar haar blog te trekken. Daarom hebben wij Kim verkozen tot beautyblogger van de maand mei!

Wie is Kim ter Stege?
“Hoi, ik ben Kim, 17 jaar en zit op de havo. Ik werk 2 keer in de week bij de C&A. Verder hou ik van tekenen en natuurlijk van make-up en mode. Ook kijk ik vaak in mijn vrije tijd op andere beautyblogs en YouTube gurus: zoals Jessica Harlow en AndriasChoice, echt een aanrader! Ook vind ik het leuk om vriendinnen op te maken of hun haar en nagels te doen als ze naar een feestje gaan.”

Wanneer en waarom ben je begonnen met de blog?
“In oktober 2010 ben ik begonnen, dus zo’n anderhalf jaar geleden. Ik vond het altijd al leuk om met make-up te experimenteren. Ik ben ook altijd erg creatief geweest in muziek maken, tekenen en make-up. Ik heb gewoon een passie voor make-up. Ik vind het leuk om te zien hoe mensen anderen opmaken. Ik vind het ook leuk om iemand of mezelf op te maken. Of gewoon om op een vrij dag lekker te experimenteren met pigmenten, kleuren en dat soort dingen. Eigenlijk ben ik mijn passie dus gaan uiten in mijn blog en heb er tot nog to veel plezier in!”

Hoeveel uur per week steek je in de blog?
“Goede! Best wel lang, het ligt er een beetje aan. Ik denk toch dat een artikel schrijven zo’n 3 tot 4 uur per dag in beslag neemt. Maar meestal ben ik de zondag bezig met bloggen, filmpjes bewerken en dingen vooruit maken. Door de weeks check ik alles en zet ik nog eventuele persberichtjes erop. Ook stuur en beantwoord ik mailtjes door de week, bijvoorbeeld voor reviews of om vragen te beantwoorden enzovoort.”

Wat vind je leuk en minder leuk aan het beheren van een eigen blog?
“Ik vind het leuk dat ik mijn passie kan uiten in mijn blog. Dat ik gewoon lekker mijn gang kan gaan en dat ik eerlijke mening over alles kan geven. Ook vind ik het leuk als er nieuwe kansen voor me openstaan. Bijvoorbeeld dit interview, de ambassador club van de glossybox, leuke reviews en uitjes zoals tanden bleken en wimper extensions, noem het maar op. Ook vind ik het superleuk om reacties van mensen te lezen en mijn bezoekersaantallen te zien stijgen.

Minder leuk vind ik negatieve reacties. Daarnaast vind ik het ook een minpunt dat ik goed en veel bezig moet blijven met mijn blog, omdat anders niemand meer gaat lezen wat er online komt. Ook wat minder is dat ik het eerste jaar heel erg hard heb moeten werken om de bezoekersaantallen te laten stijgen. Maar nu begint alles zich wel terug te betalen, dus aan de andere kant ook wel weer leuk en het totaal ook waard.”

Over welke onderwerpen schrijf je graag?
“Eerlijk? Eigenlijk alles wat ik schrijf. Maar ik schrijf graag reviews, dat vind ik zo leuk om te doen.  Ik vind het namelijk leuk om iets nieuws te proberen. Ik schrijf ook graag reviews omdat ik mijn mening aan andere doorgeef, positief of negatief. Verder vind ik make-up toch wel het leukste onderwerp. Vooral tutorials, ook al kost het me 2 keer zoveel tijd, en ook D.I.Y voor alle budget lovers.”

Waar bestaat jouw dagelijkse make-up uit?
“Eerlijk gezegd erg simpel en natuurlijk: mascara, soms een beetje oogschaduw, eyeliner en meestal ben ik dan al klaar. Toch draag ik soms ook wel een lichte foundation en als ik dat doe gaat er ook een licht laagje poeder en blush overheen. Zelden draag ik een echte look naar school, toch wil ik soms wel een lekkere cat eyeliner maken, of lekker frisse oogschaduwtjes opdoen als ik wat extra tijd heb.”

Welk product mag in geen enkel make-up tasje ontbreken?
“Sowieso een lippenbalsem. Ik gebruik altijd de Rosebud Salve. Verder vind ik eyeliner handig omdat deze door de dag heen toch wel een beetje vervaagd of viezig wordt.”

Wat zijn jouw favoriete make-up merken?
“MAC, Dior, Chanel, maar ook goedkopere merken zoals Maybelline, Yves Rocher en BornPrettyStore zijn toch ook wel favorieten.”

Wat is je ergste beautyflater?
“Nou… Mijn nek is veel lichter dan mijn gezicht, je voelt het al aankomen. Ik vergat soms weleens mijn foundation ook wat naar mijn nek te blenden zodat het een mooi geheel is. Dus ik had echt een masker op, daarbij was het echt een rot foundation en kreeg ik allemaal vlekken op het midden van de dag, awkward!”

Wat is de beste beautytip die jij kunt geven?
“Less is more; dat zeg ik altijd. Ga liever voor wat minder product dan te veel. Misschien is het even wennen, maar ik beloof je dat je veel complimentjes zult krijgen over hoe goed je eruit ziet of hoe mooi je jezelf hebt opgemaakt!”

Beautyblogger van de maand

Elke maand selecteren wij een beautyblogger uit onze Beautyblog Top 30. Kim staat deze maand op nummer 16 in de Beautyblog Top 30.