Beautyblogger van de maand: Laura Louise Roudijk


Iedere maand zetten wij een beautyblogger in de spotlights. Dit keer is het de beurt aan Laura Louise Roudijk van Fablouise. Deze 20-jarige blogger uit Drenthe staat op plaats 33 in onze Beautyblog Top 50. Naast haar werk als grafisch vormgever weet ze maandelijks ook ruim 8.900 bezoekers naar haar website te trekken.

Waarom heb jij een beautyblog opgericht?
“Ik ben een beautyblog begonnen omdat ik al vanaf jongs af aan ontzettend veel van make-up houd. Vroeger kreeg ik zakgeld en dat ging direct uit naar nagellakjes en zoete lipgloss met felle kleurtjes en glitters. Hoe ouder ik werd hoe meer ik aan de slag ging met make-up. Ik was toen al druk bezig met het vergelijken van merken en producten.”

“Omdat lekker tutten en nieuwe producten ontdekken altijd mijn grootste hobby’s zijn geweest, besloot ik vorig jaar te starten met een beautyblog. Zo kon ik mijn ervaring en passie delen met andere meiden die dezelfde interesses hebben.”

Je hebt de opleiding Grafisch Vormgeven gekozen, waarom geen beauty?
“Toen ik mijn vmbo diploma had gehaald besloot ik naar het modelyceum te gaan, een richting waarin je zowel creatief als met fashion bezig bent. Na 2 jaar ben ik gestopt omdat ik iets miste. Ik hou van creatief bezig zijn, maar het moest voor mij breder en dat lukte daar niet. Ik besloot te stoppen en te kiezen voor een grafische school die alleen gericht is op vormgeven.”

“Tijdens die opleiding heb ik mijn passie voor fashion en beauty in mijn werk kunnen verwerken, wat ik trouwens ontzettend leuk vind. Een beauty opleiding is zelf nooit bij mij op gekomen, het is namelijk meer een hobby en van het vormgeven wou ik echt mijn vak maken.”

Hoe combineer jij je blog met je opleiding?
“Ik ben vorig jaar begonnen met bloggen en dat was net in de drukste tijd van mijn opleiding, mijn examen periode om precies te zijn. Tussen het leren door zag ik het bloggen als een soort afleiding en als een moment van ontspanning. Het was in die tijd nog best moeilijk om elke dag een artikel online te krijgen, want soms zat het er echt niet in. Nu is mijn opleiding afgelopen en kan ik elke dag tijd besteden aan mijn website. Ik sta zelfs ingeschreven bij de Kamer van Koophandel om er helemaal voor te gaan.”

Waar komt jouw interesse voor beauty vandaan?
“Zoals ik al in het begin aangaf is het echt iets waar ik al van jongs af aan mee ben begonnen. Ik vond het heerlijk om tussen mijn moeder haar make-up te snuffelen en het zelf ook te gebruiken. Ik denk dat de zoete lipglossjes de boosdoener zijn geweest van mijn verslaving.”

Welke beautyproducten gebruik jij?
“Dat zijn er een hoop! Ik gebruik redelijk veel beautyproducten, maar dat komt omdat ik dol ben op nieuwe dingen ontdekken en proberen. Mijn dagelijkse make-up bestaat uit een set van reinigingsproducten van Hannah, een dagcrème, primer, foundation, highlighter, bronzer en blush. Maar ook producten voor mijn ogen zoals het Naked palette van Urban Decay, oogpotlood, eyeliner, mascara en producten voor mijn wenkbrauwen en lippen! De merken die ik gebruik zijn vaak verschillend, ik ben een enorme liefhebber van MAC, Urban Decay en Benefit, maar ook budget merken als Catrice en L’Oréal zie je in mijn dagelijkse routine voorbijkomen.”

Wat is je ergste beautyflater?
“Mijn grootste beautyflater is toch elke keer weer mijn nagels. Al vanaf jongs af aan bijt ik nagels, maar sinds een paar jaar gaat het steeds beter en zijn er soms momenten dat ze er prachtig uitzien. Ik schaam me ervoor dat ze soms zo afgekloven zijn, terwijl de rest er wel helemaal tip top uitziet.”

Over welk onderwerp schrijf je het liefst?
“Het liefst schrijf ik over beauty en make-up. Fablouise is gericht op beauty, fashion en lifestyle en zelfs in het begin ook nog erg op art. Toch merk ik, dat wanneer ik beautyproducten in handen krijg, ik er ontzettend enthousiasme over ben.”

Welk onderwerp wil je absoluut vermijden op je blog?
“Vermijden is moeilijk te zeggen, ik sta overal wel voor open. Nieuwe dingen proberen en daar over schrijven is altijd interessant. Maar als ik dan toch 1 ding moet kiezen, zal ik niet zo snel over schmink gaan schrijven op mijn blog.”

Wat zijn jouw toekomstplannen op blog en beautygebied?
“Zoals ik al aan gaf sta ik sinds kort ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Ik wil mij naast mijn baan als freelance grafisch vormgever voor 100 procent gaan richten op mijn website. Daarom ga ik ervoor zorgen dat mijn Nederlandse taal en spelling nog beter wordt. Zo voorkom ik slordige fouten en wordt mijn blog nog professioneler. Ik merk namelijk dat het mij elke dag weer gelukkig maakt, daarom ga ik hier zeker mee door!”

Wat zou je nog kwijt willen over jezelf of over je blog, wat hierboven niet gevraagd is?
“De reden wat bloggen voor mij zo leuk maakt, is dankzij mijn lieve lezers en mede-bloggers!”

Beautyblogger van de maand

Elke maand selecteren wij een beautyblogger uit onze Beautyblog Top 50. Laura Louise Roudijk staat deze maand op nummer 33 in de Beautyblog Top 50.