Beautyblogger van de maand: Milou


Bij Beautyblog kiezen we elke maand een Beautyblogger die we in de spotlight zetten. Naast een blog heeft deze 18-jarige beauty ook nog een webshop, dus we hadden heel wat aan haar te vragen. Milou van Cherize is de Beautyblogger van de maand januari!

Hoe en waarom ben je begonnen met bloggen?
Toen ik klein was begon ik vrij vroeg met het opzetten van kleine websites. In het begin met hulpmiddelen als Kindertent en Freewebs, maar ik begon steeds meer te oefenen met html tot ik helemaal m’n eigen website in elkaar kon zetten. Ik heb websites over van alles en nog wat gehad, tot ik op een dag op een paar fashionblogs stuitte. Ik ben toen een blog begonnen over fashion, beauty en lifestyle, maar merkte al snel dat ik het toch wel het leukste vond om over beauty te schrijven. Zo startte ik een nieuwe blog, Cherise, speciaal over beauty. Toen ik na een tijdje toe was aan een eigen domein, was Cherise op geen enkele manier meer beschikbaar. Na veel nadenken heb ik toen besloten om de naam te veranderen naar Cherize, wat ik uiteindelijk zelf nog wel leuker vind!

Wie is jouw beauty-voorbeeld?
Tanya Burr is een make-up artist die ook make-up tuturials doet op Youtube, haar kanaal heet Pixi2woo, en ik vind dat ze haar make-up artikel werkelijk prachtig doet. Ik vind het zonde als vrouwen zoveel felle of donkere kleuren bij elkaar dragen dat hun vrouwelijkheid verloren gaat, bij Tanya heb ik dat nog nooit zien gebeuren.

Wat is je ergste beautyblunder?
Een groot probleem wat ik in de winter bijna elke dag heb, is dat ik me alleen maar op kan maken als het nog donker is. Wat voor licht ik ook gebruik, soms kan ik op school toch opeens voor verassingen komen te staan als ik in de spiegel kijk. Wat vooral vervelend is, is dat ik er soms op school opeens achter kom dat ik veel te veel concealer op een puistje heb gebruikt, wat er voor zorgt dat het alleen maar meer opvalt! Oeps!

Wat voor artikelen schrijf je het liefst?
Dat zijn meestal de reviews, omdat ik toch wel iets meer van het inhoudelijke ben. Ik kan dan lekker kritisch kijken naar de voor- en nadelen van een product en dat dan vervolgens uitgebreid beschrijven.

Waarom ben je naast je blog ook een webshop begonnen?
Dat is iets wat op m’n pad is gekomen, zo is het een beetje gegroeid. Een flinke tijd geleden kwam ik per toeval aan een partij make-up, die ik toen samen met m’n vriend op Marktplaats verkocht. We vonden het leuk om te doen en na nog even verder dingen te hebben verkocht op marktplaats, besloten we zelf een webshopje in elkaar te zetten, gewoon op het domein van Cherize. Omdat het eigenlijk alleen maar leuker werd begonnen we het uit te breiden en de webshop een eigen domein te geven: webshopcherize. M’n vriend houdt zich vooral bezig met de verzending en ik met de klanten. We vinden het heel leuk om op deze manier samen te werken, vooral omdat we er allebei erg veel van leren. Het voelde ook erg bijzonder dat ik voor m’n 18e al samen met m’n vriend een eigen bedrijf had, dat is zeker niet iets wat een paar jaar geleden op de planning stond!

Waar zie jij jezelf over 10 jaar?
Moeilijk, moeilijk. Als het goed is ga ik ergens in mei mijn gymnasium diploma halen. Op dit moment denk ik dat ik Kunstmatige Intelligentie ga studeren, maar mezelf kennende zou dat nog best weleens kunnen veranderen. Ik hoop zo lang mogelijk lekker met de webshop en m’n beautyblog bezig te kunnen zijn, maar ik denk niet dat het voor mij iets zou zijn om fulltime te doen. Toch vind ik het heerlijk om te doen en ben ik erg blij op deze manier wat extra vaardigheden te kunnen leren die ik anders niet had opgepikt.

Beautyblogger van de maand

Elke maand selecteren wij een beautyblogger uit onze Beautyblog Top 30. Cherize staat deze maand op nummer 20 in de Beautyblog Top 30.