Beautyblogger van de maand: Tim


Iedere maand zetten wij een beautyblogger in de spotlights. Deze keer is het Tim Bunink van Everything Tim. Deze 18-jarige blogger staat namelijk op plaats 23 in onze Beautyblog Top 50.

In Nederland zijn ontzettend veel bekende mannelijke visagisten maar een man als beautyblogger is erg bijzonder. Tim zijn beautyblog is sinds januari online en trekt maandelijks al gemiddeld zo’n 17.000 bezoekers. Om deze redenen hebben wij Tim verkozen tot beautyblogger van de maand.

Waarom heb jij een beautyblog opgericht?
“Na een voor mij moeilijk en bewogen jaar wilde ik graag een eigen plekje waar ik lekker van me af kon schrijven, mijn mening uiten en laten zien wat ik onwijs leuk vind. Ik was altijd al heel erg bezig met beauty, en ik vond het dan ook erg leuk om een eigen blog te starten waar ik ook echt mijn liefde voor beauty kon uiten.”

Hoeveel tijd en energie steek jij in je blog?
“Echt héél veel. Eigenlijk alle vrije tijd die ik heb gaat in mijn blog. Omdat ik niet meer naar school ga en parttime werk, heb ik erg veel tijd voor mijn blog. Mijn vaste blogdagen zijn: zondag, maandag, dinsdag en woensdag. Natuurlijk zit ik niet de hele dag achter de computer, maar het grootste gedeelte van de dag wel. Ook ga ik op dagen waarop ik niet thuis zit regelmatig naar persevents en openingen, waardoor ik toch weer indirect met mijn blog bezig ben.”

Wat vindt jij de voordelen van het zijn van een mannelijke beautyblogger?
“Ik geef altijd eerlijk toe dat het voor mij wel heel makkelijk was om in contact te komen met bedrijven. Mijn blog is natuurlijk een uniek iets en bedrijven vinden dat geweldig! Ook begon ik eigenlijk met hele hoge bezoekersaantallen omdat iedereen nieuwsgierig was.”

Wat vindt jij nadelen van het zijn van een mannelijke beautyblogger?
“Echt grote nadelen kan ik niet zo 1, 2, 3 bedenken. Wel merk ik dat sommige bedrijven mij alleen producten toesturen die gericht zijn op mannen, maar mijn blog wordt het meest bezocht door vrouwen. Dan krijg je wel eens een pakket met aftershave binnen. Af en toe wil ik daar wel over schrijven als “tussendoortje”, zo noem ik mijn extra artikelen, maar meestal doe ik daar niks mee. Dat is gewoon niet interessant voor mijn doelgroep.”

Waar komt jouw interesse voor beauty vandaan?
“Dat is eigenlijk best een aparte geschiedenis! In de tweede klas van de middelbare school kreeg ik heel erg last van puistjes en onzuiverheden. Daar wilde ik natuurlijk graag van af, en ik begon me dan ook te verdiepen in verschillende soorten crèmes, cleansers en andere beautyproducten. Ook ging ik concealer of poeder gebruiken om de ergste puistjes te camoufleren. Toen begon eigenlijk mijn interesse in make-up.”

“Ik begon ook met het bekijken van make-up tutorials op YouTube, het bezoeken van beautyblogs en het make-up schap bij de drogist trok steeds meer mijn aandacht. Na een aantal gebeurtenissen dacht ik: ik doe het gewoon, en ben ik ook daadwerkelijk alle make-up gaan gebruiken. En ik vind het geweldig!”

Welke beautyproducten gebruik jij?
“Alles. Ja, alles! Van make-up tot cleansers, van scrubs tot haar en gezichtsmaskers, en van MAC tot Lush. Ik ben er helemaal verzot op!”

Over welk onderwerp schrijf je het liefst?
“Beauty, natuurlijk! Lifestyle vind ik ook erg leuk, en fashion wil ik misschien nog wat mee gaan doen. Verder vind ik reviews schrijven een van de leukste dingen om te doen.”

Welk onderwerp wil je absoluut vermijden op je blog?
“Geen enkel onderwerp. Ik wil alles wat ik wil op mijn blog kunnen bespreken. Wel vind ik het belangrijk om af en toe ook mijn bezoekers te inspireren. Zo schrijf ik regelmatig een artikel over het kweken van zelfvertrouwen en hoe je het beste om kunt gaan met pestkoppen.”

Wat zijn jouw toekomstplannen op blog en beautygebied?
“Ik werk nu al samen met magazine Grazia, waar ik elke week een video voor opneem voor op de website. Zeer binnenkort ga ik echter ook samenwerken met een mediabureau, waardoor mijn blog eigenlijk nu al is uitgegroeid tot mijn baan. Op beautygebied heb ik geen plannen, maar ik wil mezelf natuurlijk wel altijd blijven ontwikkelen. Ook wil ik misschien wat regelmatiger video’s maken op YouTube. Nu doe ik dat eigenlijk maar 2 keer per maand.”

Wat zou je nog kwijt willen over jezelf of over je blog, wat hierboven niet gevraagd is?
“Misschien een beetje raar, maar ik wil mezelf quoten. Met de volgende woorden begon mijn allereerste blogpost, en ik hoop dat ik dit gevoel nog lang vast kan houden: Deze blog is voor iedereen. Meisje, jongen, hetero, holebi, het maakt niks uit. Het is de bedoeling dat deze website een veilige haven is voor iedereen die gek is op beauty, lifestyle en fashion. Het voornaamste gevoel wat ik met deze blog wil bereiken is een “thuiskom-gevoel”. Of, hoe ik het graag omschrijf: Op de bank liggen met een dekentje, wat drinken en een lekkere snack.”

Beautyblogger van de maand

Elke maand selecteren wij een beautyblogger uit onze Beautyblog Top 50. Tim Bunink staat deze maand op nummer 23 in de Beautyblog Top 50.