Beautyfabels over haren


Er gaan veel beautyfabels rond over haren en kapsels. Ze ontstaan mond-op-mond, worden verspreidt door de media en veel vrouwen geloven het. Er circuleren dus heel wat beautytips en weetjes rond die totaal niet waar zijn. Ik heb wat beautyfabels over haren onder de loep genomen!

Van scheren krijg je dikke haren

Sommige vrouwen scheren zich liever niet omdat zij denken dat er dikkere haren voor terugkomen. Na het scheren voelen de haartjes wat dikker aan omdat het stoppels zijn. De fijne puntjes zijn weg waardoor het harder aanvoelt, maar de haren zijn in werkelijkheid niet dikker geworden.

Van shampoo veranderen

Sommigen raden aan om van tijd tot tijd een andere shampoo te gebruiken. Dit is echter niet nodig. Indien je je haar geverfd hebt, je haarpunten zijn gespleten of meer glans wil is het natuurlijk wel noodzakelijk om een andere shampoo te kopen, maar anders is dit niet nodig. Het is nergens goed voor om iedere maand een ander goedje in je haar te smeren. En het is al helemaal niet schadelijk voor je lokken om jaren dezelfde shampoo te gebruiken.

Langer haar door knipbeurten

Als je vaak naar de kapper gaat, groeit je haar niet sneller. De dode puntjes worden afgeknipt en hier wordt natuurlijk niet de haargroei mee gestimuleerd. Het lijkt misschien alsof je haar sneller groeit als je het vaak laat knippen, omdat er dan minder veel wordt afgehaald.

Je moet je haar niet te vaak wassen

Veel vrouwen wassen hun haren maar een paar keer per week omdat zij denken dat dit beter is voor hun haar. Je kunt het echter gewoon iedere dag wassen. Tegenwoordig zijn shampoos mild en verzorgend waardoor het niet schadelijk is voor je lokken.

Grijze haren wegtrekken

Een grote beautyfabel is dat je nooit grijze haren mag wegtrekken, omdat je er meer grijze haren voor terug zou krijgen. Als je een grijze haar spot, kun je hem gerust eruit trekken. Er groeit namelijk 1 haar per haarzakje. Het is dan ook onmogelijk dat er meer haren uit hetzelfde zakje gaan groeien.