Borstvergroting in het buitenland


Misschien denk je al een tijdje na over een borstvergroting, maar kun je het financieel niet helemaal rond krijgen. Een borstvergroting in het buitenland kan dan een goede optie zijn.

Medische zorg in Nederland is behoorlijk duur. Ook cosmetische operaties zoals een borstvergroting kosten hier veel geld. Het is dan ook niet zo gek dat steeds meer mensen kiezen voor een borstvergroting in het buitenland. Hier liggen de kosten meestal veel lager.

België

Voor wie niet al te ver weg wil gaan, is een borstvergroting in België een optie. In ons buurland liggen de prijzen voor cosmetische ingrepen een stuk lager. Voor een borstvergroting betaal je daar soms maar 2.000 euro. Natuurlijk zijn er ook in België verschillen in prijs, maar het blijft nog steeds minder dan in Nederland.

Het verschil in prijzen komt eigenlijk door 2 dingen. Allereerst zijn de artsen in België goedkoper dan in Nederland. Doordat zij minder loon krijgen, daalt automatisch ook de totaalprijs van de operatie. Daarnaast is ook de prijs die de arts betaalt voor de operatiekamer lager. Ook dit zorgt voor een lagere prijs. Als je het er dus voor over hebt om naar onze zuiderburen af te reizen, kan dit je een hoop geld schelen.

Verder weg

Vrouwen die het niet erg vinden om verder te reizen voor hun operatie, kunnen hun borstvergroting in het buitenland combineren met een vakantie. In Thailand, Tunesië en Marokko zijn borstvergrotingen een stuk goedkoper dan hier. Op deze manier ben je meestal ongeveer hetzelfde kwijt als in Nederland, alleen zit er dan een week vakantie aan vast. In landen zoals Tunesië en Thailand zijn artsen namelijk in verhouding veel goedkoper. Voor een borstvergroting betaal je dan ook maar 1.500 tot 2.000 euro.


Je kunt zelf een vakantie boeken en een afspraak maken in een ziekenhuis, maar er zijn ook speciale reisbureaus die cosmetische operaties aanbieden in combinatie met een vakantie. Laat je dan wel vooraf heel goed informeren, want deze organisaties zijn niet allemaal even betrouwbaar. Het voordeel van zo’n vakantie is dat je rustig kunt bijkomen van de operatie. Ook hoef je niet aan iedereen thuis te vertellen dat je geopereerd wordt, je kunt gewoon zeggen dat je op vakantie gaat. Als je terugkomt heb je dan misschien wel iets uit te leggen.

Betrouwbaar

Als je een borstvergroting in het buitenland overweegt, ga dan niet altijd blind voor het goedkoopste aanbod. Net als in Nederland zijn er ook chirurgen in het buitenland die niet deugen. Zorg ervoor dat je geholpen wordt in een kliniek die goed bekend staat en maak geen afspraken met onbetrouwbare organisaties.

Leave a Reply

Your email address will not be published.