De juiste accessoires bij een jurkje: van statement kettingen tot hoeden

De juiste accessoires bij een jurkje: van statement kettingen tot hoeden

Ben je een echte fashionista in hart en nieren? Dan weet je als geen ander hoe je de perfecte outfit moet samenstellen. En hierdoor weet je dus ook dat dit veel verder gaat dan enkel het pakken van een leuk jurkje bij jou uit de kast. Het uitzoeken van de nodige accessoires is minstens zo belangrijk om je look helemaal compleet te maken. Maar waar moet je nu zoal op letten? Geen zorgen! In dit artikel geven we je een paar handige tips voor accessoires die niet mogen ontbreken bij jou in de kast.

Ga voor een romantische look met een stijlvolle hoed

Gaat je hart sneller kloppen van een romantische of boho look? Dan is de kans groot dat je minstens één hoed bij jou in de kast wilt hebben. Met een goede hoed maak je iedere outfit meteen helemaal af en je zorgt voor een echte blikvanger. Tip! Aangezien een hoed een opvallende accessoire is, is het aan te raden om de print of de kleur van je outfit rustig te houden. Dit zorgt voor een fijne balans en dus ook voor een mooi totaalplaatje. Ga je graag voor een tijdloze klassieker? Een hoed in een bruintint is dan de beste investering die je kunt doen.

Je maakt je outfit compleet met een leuke ketting

En gaat je voorkeur uit naar een drukke outfit, zoals jurken met verschillende soorten prints of kleuren? Dan kun je er bijvoorbeeld ook voor kiezen om je outfit af te maken met een leuke ketting. Denk daarbij aan minimalistische kettingen, kettingen met bloemetjes of edelstenen. Of combineer meerdere modellen met elkaar voor een speels totaalplaatje. Voor ieder is er dus altijd wel wat wils. Naar wat voor soort stijl gaat je voorkeur op dit moment het meeste uit? 

Mix-and-match verschillende sieraden met elkaar

Maar op het gebied van het dragen van sieraden is er gelukkig nog veel meer mogelijk. Combineer de kettingen bijvoorbeeld met bijpassende oorbellen en armbanden. Dit zorgt voor die ene ultieme finishing touch. Voor iedere smaak is er meer dan genoeg aanbod, maar je kunt de sieraden ook erg goed afstemmen op het type gelegenheid. Denk hierbij aan een festival, een middag op het terras, tijdens een date night of voor een bruiloft. Het is dus de hoogste tijd om inkopen voor je garderobe te gaan doen zodat je helemaal klaar bent voor de zomer!