De kracht van make-up


Op youtube zijn ontzettend veel filmpjes te vinden met make-up tips, maar dit filmpje laat echt de kracht van make-up zien. Het meisje uit het filmpje heet Cassy en heeft erg last van acne, maar kan dat met haar foundation perfect verbergen zodat haar huid er stralend uitziet.

Cassy begint met een matterende crème op de plekken waar haar huid vet is, dit helpt het glimmen van een vette huid tegen te gaan. Daarna gebruikt ze een primer over haar hele gezicht, dit zorgt voor een extra laag tussen je huid en je foundation waardoor je make-up beter kan hechten. Dan dept ze met haar vingers een dekkende foundation op haar voorhoofd, wangen, kin en neus en verspreidt dat vervolgens gelijkmatig over de rest van haar gezicht.

Mochten er nog onzuiverheden zichtbaar zijn, dan kun je daarvoor concealer gebruiken. Met een grote kwast brengt ze vervolgens poeder aan om te zorgen dat de foundation niet te veel glimt. Om te zorgen dat het geheel mooi blijft zitten brengt ze een finishing powder aan (ook wel bekend als setting powder), en daarover heen een fixing spray.

[jwplayer config=”Beautyblog” mediaid=”15047″]

Ik vind het heel stoer dat Cassy dit filmpje op youtube heeft gezet terwijl ze zo onzeker is over haar huid, ik denk dat ze hier heel veel mensen mee heeft geholpen.