Gebroken oogschaduw maken


Je kent het vast wel, je favoriete oogschaduw is gevallen en ligt hellemaal in stukjes. Geen paniek! Hieronder kun je zien hoe je gebroken oogschaduw kan maken.

Benodigdheden:

  • Alcohol
  • Iets om de oogschaduw verder mee te breken
  • Een tissue
  • Eventueel een muntje

Poeder


Maak van je oogschaduw een poeder. Dit kun je doen door bijvoorbeeld met de achterkant van een theelepeltje in de oogschaduw te duwen. Ontsmet het lepeltje wel voordat je het gebruikt. Dit kun je doen met de alcohol. Zorg dat er geen harde stukjes meer in de oogschaduw zitten.

Alcohol


Voeg een paar druppels alcohol toe. Meng het daarna goed door de oogschaduw, totdat het een soort modder wordt van alcohol en oogschaduw. Tijdens het mengen kun je de brokjes oogschaduw nog iets fijner stampen. Als je teveel alcohol toevoegt, is dit geen probleem. Dan moet je alleen iets langer wachten tot dat de oogschaduw goed droog is.

Zachtjes laten vallen


Laat de oogschaduw vervolgens zachtjes vallen op een harde ondergrond. Op deze manier gaan de luchtbelletjes uit de oogschaduw en wordt de bovenkant van de oogschaduw wat platter. Wacht nu een paar uur tot dat de oogschaduw droog is.

Aandrukken


Voel of de oogschaduw droog is. Leg een tissue over de oogschaduw en druk er zachtjes op. Als je het makkelijk vindt kun je een muntje op de tissue leggen en daar op drukken. Zorg ervoor dat de tissue nog steeds tussen de oogschaduw en het muntje ligt. Omdat munten onder de bacteriën zitten kunnen ze je oogschaduw heel snel laten bederven. Als je oogschaduw goed aangedrukt is kun je het weer gebruiken.

Let op: deze manier van oogschaduw maken werkt niet bij minerale oogschaduw.

[jwplayer config=”Beautyblog” mediaid=”15161″]

Leave a Reply

Your email address will not be published.