Hoe maak ik de perfecte selfie?

Hoe maak ik de perfecte selfie?

Tegenwoordig kom je het overal tegen op Facebook, Instagram, Snapchat en noem maar op. Het is een foto van je gezicht die je zelf hebt gemaakt met je telefoon, oftewel de selfie. Iedereen wilt de perfecte selfie, maar hoe maak je die eigenlijk? Lees in dit artikel enkele tips van Telefoon.nl.

Belichting

Belichting is erg belangrijk bij het maken van een foto. Je wilt niet dat je een witte vlek bent en je gezicht niet zichtbaar is, omdat je last hebt van tegenlicht. Natuurlijk licht is dan ook het mooist. Het is daarom verstandig om voor een raam te gaan staan met je gezicht naar buiten. Hierdoor schijnt het licht recht in je gezicht en komt het achter de camera vandaan. Toch moet de zon ook weer niet te fel zijn, hierdoor zul je gaan knijpen met je ogen en zullen er rare schaduwen bij je neus ontstaan. Neplicht in de vorm van een flits is zeker niet flatterend. Ook hierbij kun je deels over verlicht raken en kunnen er schaduwen ontstaan. 

Houding

Hoe jij op de foto staat is natuurlijk ook erg belangrijk. Hoe je de camera vasthoudt en je houding zijn hierbij van belang. Het is bijvoorbeeld belangrijk om jezelf niet precies van voren te fotografen. Hierbij kunnen je de illusie wekken dat je een erg plat gezicht hebt. Het is dus beter om je hoofd een klein beetje te kantelen, maar ook zeker niet te veel. Verder is het belangrijk om je telefoon iets boven je hoofd te houden tijdens het maken van de selfie. Door je telefoon wat hoger te houden zie je er beter uit. Dit kan maar zo het verschil maken! Je moet je telefoon ook weer niet te hoog houden, hierdoor zul je er erg klein uitzien. Verder zijn er nog meer kleine details waar je op kunt letten, zoals je kin een beetje omlaag doen. Hierdoor zul je zeker geen onderkin tevoorschijn zien komen, aangezien je de camera wat hoger houdt. Toch heb je hierdoor wel een zelfverzekerde en krachtige uitstraling in tegenstelling met je kin omhoog, wat soms onzeker over kan komen. 

Details

Verder zijn het natuurlijk de details die het geheel perfect maken. Denk hierbij aan de achtergrond van je selfie. De focus ligt dan wel op jou, maar je achtergrond is ook belangrijk. Om ervoor te zorgen dat de focus op jou blijft, is het handig om te kiezen voor een rustige achtergrond, zoals een witte muur. Verder kan kleur juist ook heel veel doen. Heb je blauwe ogen? Kies dan bijvoorbeeld voor een blauwe achtergrond. Zorg er daarnaast voor dat je ontspannen bent en geen gespannen, geforceerde lach op je gezicht tovert. Het is juist leuk als je selfie een spontane en open uitstraling heeft. Later kun je er nog voor kiezen op je foto te bewerken door middel van de belichting en het contrast aan te passen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een kant-en-klare filter over je foto heen te plaatsen. Let er hierbij wel op dat het niet te extreem wordt. Vaak vallen natuurlijke bewerkingen of filters het beste in de smaak. Tot slot, experimenteer en enjoy!