Hoe vind je de juiste mascara?


Er zijn veel verschillende merken mascara’s op de markt en vaak weet je niet welke voor jou het meest geschikt is. Door te weten welk type formule bij jouw wimpers past, wordt de keus echter al een stuk gemakkelijker. Om die reden heb ik een aantal tips over hoe je de juiste mascara kunt vinden.

Je wimpers

Wanneer het aankomt op het vinden van de juiste mascara, is het erg belangrijk om naar de dikte en lengte van jouw wimpers te kijken. Door je bewust te zijn van jouw wimpertype, wordt het kiezen tussen alle verschillende mascara’s al een stuk makkelijker. Er zijn namelijk veel verschillende formules die ieder weer passen bij een bepaald type wimpers en zo kom jij er achter wat voor jou geschikt is.

Droge of natte formule

Nu dat weet welk wimpertype jij hebt, kun je kijken welke mascara geschikt is voor jou. Een van de dingen waar je op moet letten, is het verschil tussen droge of natte formules. Een natte mascara is erg handig wanneer je dikke wimpers hebt. Deze maakt ze langer en zal ervoor zorgen dat je wimpers nog meer opvallen. Voor een dun wimpertype is deze formule echter minder geschikt, omdat het de wimpers dan zal laten hangen. Gebruik voor dunne wimpers dan ook liever een droge mascara, want dat zal ze mooi accentueren.

Het borsteltje

Naast de formule is natuurlijk ook het borsteltje erg belangrijk. Ook hiervan zijn er veel verschillende soorten te vinden. Het kamachtige borsteltje wordt vaak gebruikt voor een verlengend effect en ook helpt deze het klonteren te voorkomen. Ronde borsteltjes met veel kleine haartjes, zorgen voor extra veel volume en rubberen helpen de wimpers te definiëren zonder teveel mascara. Kortom, zorg dat naast de formule, ook het borsteltje jou bevalt.

De kleur

Mascara is in veel verschillende kleuren verkrijgbaar. Van klassiek zwart tot neonroze, je kunt het zo gek niet bedenken. Natuurlijk kun je voor dagelijks gebruik het beste een mascara kiezen met een neutraal kleurtje. Zwart wordt meestal gebruikt om de wimpers meer op te laten vallen en werkt perfect voor vrouwen met donker haar, terwijl bruine mascara zorgt voor een natuurlijke uitstraling en goed past bij iemand met een lichtere haarkleur. Opvallende kleurtjes zijn ook heel leuk, maar deze kun je beter gebruiken voor een avondje uit.

Hypoallergeen

Heb jij gevoelige ogen of draag je contact lenzen, dan kun je het beste gaan voor een hypoallergeen mascara. Deze bevat minder of geen ingrediënten die voor irritatie van de ogen kunnen zorgen. Er zijn verschillende merken met een speciale hypoallergeen mascara en ieder heeft weer zijn eigen formule. Lees voor de zekerheid de lijst met ingrediënten door en vraag eventueel advies aan een van de winkelmedewerkers.

Waterproof

Veel mascara’s zijn in twee typen verkrijgbaar, waterproof en niet waterproof. Om te weten wat je het beste kunt kiezen, zijn er een aantal dingen om op te letten. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om te kijken naar het klimaat waarin je leeft en natuurlijk of je veel te maken hebt met water. Ook bij een vette huid wordt het gebruik van een waterproof mascara vaak aangeraden. Het is echter beter om deze alleen te gebruiken wanneer het echt nodig is, want waterproof mascara is schadelijker voor je wimpers dan de gewone variant.

Combineren

Als je uiteindelijk nog steeds geen bepaalde mascara kan vinden die jou bevalt, is het combineren van meerdere formules misschien een optie. Zo kun je een mascara gebruiken om lengte aan jouw wimpers te geven en de andere voor meer volume. Er zijn veel celebrities die dit doen en misschien biedt het voor jou ook wel de perfecte oplossing!

Foto via Weheartit