How To: Contouren van je gezicht


Door je gezicht te contouren kun je jouw gezicht dunner laten lijken en komt je gezicht beter uit. Je kunt ook je neus contouren, zodat deze langer lijkt.

Je moet wel oppassen dat je gezicht er niet onnatuurlijk uit komt te zien door het contouren. Het belangrijkste bij het contouren is namelijk dat je schaduwen moet creëren, zodat je zo een illusie wekt dat je een slankere gezichtsvorm hebt. Doe eerst een basis laag foundation op, voordat je aan het contouren begint.

Benodigdheden

  • Foundation
  • Contour crème of poeder, die 2 tinten donkerder dan je eigen huidskleur is
  • Gezichtspoeder
  • Kwast

Basis


Kies altijd voor een contour crème of poeder dat een tint donkerder is dan je eigen huidskleur. Breng deze aan op de onderkant van je wangen. Mocht je ook je onderkin willen verbergen, breng daar dan ook een beetje crème of poeder aan.

Neus


Neem dezelfde contour crème of poeder en breng dit aan op je neus. Begin bovenaan de zijkanten van je neus en veeg dit omlaag. Herhaal dit een aantal keer en veeg het uit totdat het er natuurlijk uitziet.

Gezicht

Nu je de basis op je gezicht hebt aangebracht, is het tijd om een dun laagje met gezichtspoeder op je gezicht aan te brengen. Als je dit hebt gedaan is je contour look af.

De eerste keer zal niet altijd even goed gaan, maar oefening baart kunst!

Foto’s via Makeupgeek

Leave a Reply

Your email address will not be published.