How to: Kapsel met haarstrik


Eerder schreef ik al over een strik in je haar die je kunt kopen en makkelijk in je haar kunt zetten. Heb je zin om dit zelf te proberen? Dan vind je hier een how to voor een kapsel met een haarstrik.

Een kapsel met haarstrik is jammer genoeg alleen mogelijk als je lang haar hebt. In 8 stappen kun je een elegante en grote haarstrik in je haar toveren. Een opvallend kapsel is het zeker. Kortom alle ogen zullen op je gericht zijn, wel op een positieve manier!

Benodigdheden

  • Haarelastieken
  • Krulrollen die je kunt verwarmen
  • Schuifspeldjes
  • Kam
  • Borstel
  • Medium haarspray

In een staart en krullen


Allereerst doe je jouw haar in een lage staart en maak dit vast met een haarelastiek. Verdeel daarna je haar in 2 tot 4 gelijke plukken en doe hier een hete krulrol in.

Borstelen en touperen


Laat de verwarmde krulrollen er inzitten, totdat ze afgekoeld zijn. Verdeel je haar dan weer in 2 plukken en borstel je krullen samen tot een geheel. Pak hierna een kam en toupeer je haar, zodat je volume creëert. Spray dit daarna in met een medium haarspray.

Verdelen, rollen en spelden

Borstel daarna zacht de bovenkant van je haar. De onderkant moet zijn volume behouden, want anders krijg je geen volle haarstrik. Pak 2 kleine haarelastiekjes en maak deze vast aan de onderkant van de 2 staartjes. Neem daarna een van je 2 staartjes en rol dit met je hand langzaam naar binnen. Maak vervolgens je rol vast met schuifspeldjes. Doe dit ook met de andere staart en zorg dat je een strik vormt.

Extra spelden


Vergeet niet om wat haarspeldjes aan de boven- en onderkant te spelden, zodat deze goed vast zit. Als je deze stappen volgt, dan heb je een leuk kapsel met een grote haarstrik.

Foto’s via Refinery29