How To: Kerstkapsel met chignon


Dit elegante kapsel voor de feestdagen is geschikt voor halflang tot lang haar. De mooie losse krullen aan de zijkant vallen goed op in dit kerstkapsel met een chignon.

Deze look is door de elegante krullen en het opgestoken knotje heel geschikt voor de kerstdagen. De chignon zit laag in het midden op het achterhoofd en de voorste lokken hangen in krullen naar de zijkant. Dit kapsel staat vooral heel chique bij strapless jurkjes en topjes, zodat je blote schouders nog mooier uitkomen.

Benodigdheden:

  • Mousse
  • Serum
  • Stijltang
  • Krultang
  • Haardonut
  • Haarlak
  • Verstevigende gelspray

Stap 1


Begin voor dit kerstkapsel met chignon met het wassen van je haar. Fohn je lokken daarna droog en glad. Heb je geen steil haar van jezelf? Gebruik dan een stijltang en serum om je haar helemaal te glad en recht te krijgen. Zet nu het achterste gedeelte van je haar vast met een klem op de achterkant van je hoofd.

Stap 2


Kijk goed waar je de zijscheiding wilt en trek deze kaarsrecht naar achteren. Kam het haar glad naar de zijkant en doe het overige haar bij de klem achterop je hoofd. Gebruik een stijltang of een krultang om krullen te maken aan de zijkant van je hoofd. Draai ze van je hoofd af voor het mooiste resultaat en ga er met je vingers doorheen om ze wat losser te maken. Zorg ervoor dat het haar aan de bovenkant mooi glad is, de krullen beginnen pas ter hoogte van je neus. Gebruik haarlak om het bovenste gedeelte te fixeren en doe een verstevigende gelspray in je krullen.

Stap 3


Pak nu al het haar dat je vast had gezet aan de achterkant en haal dit door de haardonut. Buig het netjes om de donut heen en zet het daarna vast met een elastiekje. Zorg ervoor dat er geen plukjes uitspringen, de aandacht moet naar je krullen dus je chignon blijft netjes. Gebruik onopvallende schuifspeldjes om je knot extra goed vast te zetten als het nodig is en fixeer de chignon met haarlak.

Foto’s via Kelly Defina