How to: Krullen met carmenset


Heb je een feestje of wil je zomaar een keer je haar krullen? Dit kun je op verschillende manieren doen. In deze how to lees je hoe je krullen maakt met een carmenset.

Benodigdheden

Je hebt de volgende spullen nodig voor het maken van krullen met een carmenset:

  • Kam
  • Borstel
  • Haarlak
  • Carmenset
  • Mousse

Stap 1


Als de carmenset op temperatuur is, begin je met het naar achteren borstelen van het haar. Dit doe je omdat je de krullen naar achteren in gaat zetten. Als je van jezelf slap haar hebt, of juist heel zwaar haar, is het verstandig om wat mousse in je haar te doen. Mousse zorgt ervoor dat je haar steviger wordt, waardoor de krullen langer blijven zitten.

Je pakt een plukje aan de voorkant en rolt de roller erin. Zorg er bij het inrollen voor dat de punten niet dubbel zitten, dit kun je met je puntkam voorkomen.

Stap 2


Je zet de krullen vast met het klemmetje dat bij de carmenset hoort. Soms zitten er ook grotere klemmen bij die je eenvoudig op de roller klemt, zodat de roller niet zo snel uitzakt. Zet de krullers als bouwstenen in, zoals op de foto. Voor het mooiste resultaat wissel je kleine en grotere rollers met elkaar af, op deze manier krijg je natuurlijke krullen.

Spray af en toe wat haarlak op de rollers, zodat je krullen straks meer stevigheid krijgen. Doe dit vanaf ongeveer 20 centimeter afstand.

Stap 3


Als je het hele haar ingezet hebt met de rollers, dan spray je er nog wat haarlak overheen. Laat vervolgens de rollers ongeveer 20 minuten zitten, totdat ze helemaal afgekoeld zijn. Daarna begin je onderaan met het uitrollen. Let er bij het uitrollen op, dat je de krul nog even om je vinger heen wikkelt. Als je dit doet, dan leg je de krul goed en kan deze nog verder afkoelen.

Stap 4


Als je alle krullen eruit hebt gehaald, heb je veel volume en veel krullen. Schud je hoofd even naar voren, zodat de krullen minder stijf worden. Met je handen breng je vervolgens je haar in model.

Stap 5


Het kan zijn dat je de scheidingen van de rollers erg ziet zitten. Toupeer dan plukje voor plukje, hierdoor worden de scheidingen minder. Doe dit niet teveel, anders heb je een enorme bos haar. Tot slot breng je je haar in model en spray je nog wat haarlak!

Leave a Reply

Your email address will not be published.