How to: matte tips nail art


Als je net even iets anders op je nagels wil, is deze matte tips nail art ideaal voor jou. De matte tips geven je nagels een subtiel detail, dat alleen opvalt als je goed kijkt.

Als je je nagels niet teveel wilt laten opvallen, maar wel iets bijzonders wilt zijn deze matte tips een goed idee. Je nagels vallen niet op, maar als je beter kijkt zijn ze toch apart. Je moet een beetje handig zijn voor deze nail art, er komt een klein beetje plakwerk bij kijken.

Benodigdheden

  • Glanzende nagellak
  • Plakband
  • Basecoat
  • Matte topcoat

Basis


Gebruik een basecoat en een effen nagellak als basis voor deze nail art. Ik heb hier een verhardende base coat van Rimmel gebruikt. Voor de kleur kun je het beste een glanzend nagellakje gebruiken, zodat je matte tips straks goed zichtbaar zijn. Het donkerrode lakje dat ik op heb is Fall in Love van H&M. Ik heb 2lagen gebruikt en deze goed laten drogen.

Matte tips


Het is echt heel belangrijk dat je gekleurde nagellak goed droog is, anders blijft alles straks aan het plakband zitten. Wacht echt een kwartier met de volgende stap, zodat je niet opnieuw hoeft te beginnen! Je neemt een stuk plakband en plakt dit eerst een paar keer op je hand. Daardoor is de ergste kleefkracht van het plakband weg en zal je gekleurde nagellak gewoon blijven zitten. Je kunt in plaats van plakband ook een stukje schilderstape gebruiken.


Plak het plakbandje over je nagel heen, maar laat de tips vrij. Deze lak je nu met de matte topcoat. Ik gebruik hier de matte topcoat van Essence. Haal het plakbandje meteen van je nagel af als je de tip gelakt hebt. Als je te lang wacht, droogt de nagellak op het plakband en trek je alles er weer af. Doe op deze manier 1 voor 1 al je nagels. Doe geen extra laag normale topcoat op, want dan is het matte effect weg!

Leave a Reply

Your email address will not be published.