How To: nailart marble techniek


Om nailart op je nagels te krijgen hoef je helemaal niet naar een nagelsalon. Met deze how to voor marble techniek kun je thuis dit speciale effect op je nagels maken.

Benodigdheden:

  • Plakband
  • Nagellakremover
  • Wattenschijfjes
  • Wattenstaafjes
  • Bakje of bekertje met water
  • Kleuren nagellak die je op je nagels wilt

Stap 1


Plak onder al je vingers een stukje plakband, dit voorkomt dat je straks heel veel nagellak moet weghalen. Zorg verder dat je alle spullen alvast binnen handbereik hebt.

Stap 2


Laat een druppel van een kleur nagellak in het water vallen, dit wordt een soort van vlekje. Doe dit meerdere keren met de kleuren die je op je nagels wilt. Dit kunnen twee kleuren om en om zijn, zoals ik heb gedaan, maar je kunt ook kiezen voor een hele regenboog. Doe de druppels zo snel mogelijk achter elkaar in het water, anders vormt zich al een laagje op het water waardoor de nagellak niet verder uitspreid.

Stap 3


Als je daarmee klaar bent leg je één nagel plat op de nagellak in het water. Je vinger mag best een beetje onder water komen. Zorg er vooral voor dat je je vinger niet te snel uit het water haalt, de nagellak moet wel aan je nagel kunnen hechten. Schud je vinger zachtjes heen en weer in het water voor je hem eruit haalt om bellen te voorkomen.

Stap 4


Haal met een wattenstaafje de overgebleven nagellak uit het water en herhaal stap 2 en 3 voor alle nagels apart.

Stap 5


Haal de plakband van je vingers en haal met nagellakremover op watjes en wattenstaafjes de nagellak weg die nog op je vingers zit. Nu is je nailart met marble techniek af.

Tip: je hebt gezien dat je met deze manier een soort van streepjesprint op je nagels krijgt, als je met een tandenstoker in de nagellak roert voor je je nagel in het water doet krijg je pas echt een marble, wat marmer betekent, effect.

De marble techniek is wel een stuk moeilijker dan het eruit ziet, en kost ook relatief veel nagellak. Bij mij ging het wel steeds beter bij elke nagel. Oefening baart dus kunst! Ga jij de marble techniek uitproberen?

Leave a Reply

Your email address will not be published.