How to: grote tekenfilm ogen


Als je op goed hebt opgelet, zag je al grote tekenfilm ogen in de videoclip Bad Romance van Lady Gaga voorbijkomen. De ogen van Gaga zijn natuurlijk computer gegenereerd, maar hoe je dat zelf kunt maken met make-up vind je in deze how to.

De grote tekenfilm ogen passen niet bij een alledaagse look, maar het is wel leuk om een keer mee te experimenteren. Je wekt de illusie dat je super grote kijkers hebt, terwijl je dit gewoon zelf op je oogleden hebt getekend. Geen zorgen, je hoeft geen kunstenaar te zijn om dit te maken. Hieronder kun je stap voor stap kun je zien, hoe je dit voor elkaar krijgt.

Benodigdheden

  • Zwart wenkbrauwpotlood
  • Vloeibare zwarte eyeliner
  • Witte vloeibare crème
  • Groene oogschaduw
  • 2 paar nepwimpers
  • Lijm voor nepwimpers
  • Kwastje

Basis


Allereerst maak je met een zwart wenkbrauwpotlood je wenkbrauwen zwart. Maak een mooie lijn, die met jouw wenkbrauwen meeloopt. Daarna pak je een vloeibare eyeliner en teken je 2 bogen op je ooglid, zodat het op een oog lijkt. Dit is de basis van grote tekenfilm ogen.

Nog meer cirkels


Teken daarna 2 kleine cirkels in het rondje op je ooglid. Als je 2 kleine rondjes hebt gemaakt, is het tijd om nog een boog om je basis cirkel te maken. Doe dit op beide ogen.

Inkleuren


Pak nu een kwastje en doe er wat witte vloeibare crème op. Kleur de buitenkant van je boog in, zoals je op de foto kunt zien. Daarna kun je de binnenkant van je 2 bogen inkleuren met groene oogschaduw. Neem hiervoor ook een kwastje om dit te doen.


Nu het oog meer vorm heeft, kun je nu het oog zwart inkleuren met een eyeliner. Je kunt kiezen voor dezelfde vloeibare eyeliner of voor een vaste eyeliner om je oog in te kleuren. Let er wel op dat je de 2 kleine cirkels in het oog niet zwart maakt.

Vorm


Maak met een eyeliner een boogje op je ooglid, zoals je dat normaal zou doen met een eyeliner. Zo krijgt je tekenfilm oog meer vorm.

Nepwimpers

Breng grote nepwimpers aan op je wenkbrauwen en aan de onderkant van je ogen. Vergeet niet om je 2 kleine cirkels nog in te kleuren met de witte vloeibare crème.

[jwplayer config=”Beautyblog” mediaid=”15114″]

Als je deze stappen volgt, dan heb je bijzondere grote tekenfilm ogen. Het is een ware eyecatcher!

Leave a Reply

Your email address will not be published.