How To: Zilveren glitter gradiënt nail art

Op sommige dagen ben je gewoon toe aan een beetje glitter. Als je een outfit of een tas met glitters overdreven vindt, kun ook gaan voor deze zilveren glitter gradiënt nail art.

Om een feestelijke outfit af te maken, kun je je nagels voorzien van een mooie zilveren glitter gradiënt. Bij deze nail art lopen je nagels van natuurlijk roze over naar glitterend zilver. Leuk voor naar een feestje of met uitgaan, maar ook gewoon naar school of werk. Deze nagels passen bijna overal bij.

Benodigdheden

  • Roze French Manicure nagellak
  • Zilveren nagellak
  • Glitternagellak
  • Glanzende topcoat
  • Make-up sponsje

Basis


Je begint met een lichtroze basislak. Ik gebruik hier de roze French Manicure nagellak van Etos. Lak je nagels netjes, want het onderste stuk van je nagels krijgt geen andere lak meer. Laat de laag goed drogen voordat je met de volgende stap verdergaat, anders blijft de lak aan het sponsje plakken.

KleurNu komt de belangrijkste stap. Doe een beetje zilveren nagellak op het make-up sponsje. Ik gebruik hier een lakje van Gosh, in de kleur Silver. Met het sponsje dep je de nagellak op de uiteinden van je nagels. Begin met een licht laagje over ongeveer de helft van je nagel. Als deze laag droog is, maak je de uiteinden nog iets donkerder. Zorg ervoor dat de lak overloopt van licht in het midden, naar donker op de tips. De nagellak krijg je niet meer van het sponsje af, dus probeer maar een klein stukje van het sponsje te gebruiken. De volgende keer knip je gewoon het stuk met de nagellak eraf. Zo kun je het sponsje heel vaak gebruiken!

Glitter


Nu is het tijd voor de glitters! Deze doe ik wel gewoon met het kwastje, omdat glitters snel in het sponsje blijven ‘hangen’. Bij deze nail art gebruik ik twee verschillende glitterlakjes, zodat ik kleine en grote glitters heb. Het kleine glitterlakje komt van de Hema, de grote glitters zijn van Essence in de kleur Julia. Zorg ervoor dat de glitters iets lager op je nagel beginnen dan de zilveren lak. Als alles goed droog is, breng je nog een topcoat aan. Zo kun je extra lang van je glitter gradiënt genieten!