Huidverzorging in de winter


De winter komt eraan en er is niets mis mee om juist in deze tijd van het jaar je huid wat extra te verwennen. Het is namelijk verstandig je huidverzorging aan te passen op de winter.

Je huid heeft het in de winter zwaar te verduren, buiten is het koud en binnen juist vaak warm en de lucht er droog door de verwarming. Juist in de winter kan je huid wel een extraatje gebruiken qua verzorging.

Gezicht

In de winter daalt de tempratuur buiten sterk, wanneer deze onder de 8 graden komt schakelen de talgkliertjes in ons gezicht over op een soort spaarstand. Hierdoor wordt de huid minder goed beschermd tegen invloeden van buitenaf. Ook verdampt vocht sneller, je huid wordt hier droger van. Het is daarom belangrijk om een verzorgende crème te gebruiken voor je gezicht. Kies voor een crème met lipiden, hyaluronzuur en panthenol. Deze stoffen beschermen je huid.

Omdat de huid rondom je ogen erg dun is doe je er verstandig aan om hier wat extra aandacht aan te besteden. Doordat deze huid zo dun is droogt deze namelijk als eerst uit. Gebruik in de winter een crème speciaal voor je ogen die snel intrekt. Naast je ogen vragen ook je lippen om extra verzorging. Je lippen hebben geen talgkliertjes en reageren daarom sterk op nattigheid en kou. Zorg daarom dat je altijd een lippenbalsem in je tas hebt zitten om je lippen mee te verzorgen wanneer deze droog of ruw aanvoelen.

Handen en voeten

Veel mensen hebben in de winter last van droge handen met veel kloofjes. Probeer bij een koude tempratuur altijd handschoenen te dragen en smeer je handen regelmatig in met een verzorgende handcrème. Vergeet ook je voeten niet, die zitten heel de dag weggestopt in dikke sokken en laarzen en kunnen daardoor vaak moe of opgezwollen aanvoelen. Verwen je voeten zo af en toe met een voetenbadje en verkwikkende voetengel.

De rest van je lichaam kun je verzorgen met een voedende bodylotion. Vergeet vooral je ruwe plekjes zoals ellebogen en knieën niet.

Naast crèmes kan make-up ook nog als extra bescherming bieden. Wanneer je over je dagcrème foundation aanbrengt is je huid dus extra beschermd. Als je gebruik maakt van lippenstift of gloss kies dan voor een exemplaar wat veel vette en hydraterende ingrediënten heeft.