6 huismiddeltjes tegen acne

6 huismiddeltjes tegen acne
Wat betreft anti-puistjes middelen en reinigingsproducten is er tegenwoordig heel wat in de winkel te vinden. Toch kun je de beste oplossing misschien wel gewoon vinden in het keukenkastje. Voor degenen die willen weten wat ik bedoel, zijn hier 6 voorbeelden van huismiddeltjes tegen acne.

Havermout

Zoals je waarschijnlijk weet, is havermout rijk aan vitamines en mineralen. Hierdoor heeft deze graansoort een ontstekingsremmende werking en kan het helpen om de roodheid van het huidoppervlak te verminderen. Als je dit uit wilt proberen, is het de bedoeling dat je ongeveer 90 gram havermout laat weken in een kop kokend water. Wanneer het mengsel is afgekoeld kun je het aanbrengen op je gezicht, terwijl je het tegelijkertijd zachtjes inmasseert. Laat het voor ongeveer 2 minuten zitten en spoel je gezicht tot slot af met lauwwarm water.

Stoom

Met stoom open je de poriën en kun je de huid gemakkelijk van onzuiverheden ontdoen. Kook hiervoor eerst een pan met water en giet deze leeg in een afwasteil. Vervolgens is het de bedoeling dat je met jouw gezicht boven de teil gaat hangen. Leg hierbij een handdoek over je hoofd heen, zodat de stoom niet kan ontsnappen. Als het nog te warm is, zou je het water eventueel eerst wat kunnen laten afkoelen. Houdt het stomen voor ongeveer 10 minuten vol en dep na afloop je gezicht droog met de handdoek.

Honing

Iets anders dat kan helpen tegen acne, is pure honing. Het beschikt namelijk over antibacteriële eigenschappen en daarbij heeft het een hydraterende werking. Breng gewoonweg wat honing aan op je gezicht en masseer het in de huid. Laat het voor ongeveer 20 minuten zitten en reinig ten slotte je gezicht met warm water. Om extra van deze gezichtsbehandeling te genieten, zou je tegelijkertijd een lekker bad kunnen nemen. Zo trakteer jij jezelf gemakkelijk op een ultiem verwenmoment.

Olijf- of castorolie

Hoewel het misschien wat raar klinkt om olijf- of castorolie op je gezicht te smeren, schijnt het toch erg effectief te zijn. Het hydrateert de huid en daarbij zou het ook kunnen helpen tegen de roodheid, die is ontstaan als gevolg van acne. Doe simpelweg een beetje van de olie op je handpalmen en masseer het diep in de gezichtshuid. Laat het minstens 3 minuten zitten en leg daarna een dampende handdoek over je gezicht, om de onzuiverheden uit de huid te verwijderen. Wanneer de handdoek is afgekoeld, kun je deze gebruiken om de restjes olie van je gezicht te halen.

Appelcider azijn

Appelcider azijn kent veel goede natuurlijke eigenschappen en door velen wordt beweerd dat het wonderen kan doen voor je huid. Meng gewoon wat van de azijn met een iets grotere hoeveelheid water en dep het op je gezicht met een wattenbolletje. Let er wel op, dat het de huid wat droog kan maken. Daarom is het misschien verstandig om na afloop de huid te hydrateren, met bijvoorbeeld een natuurlijke crème of een ander hydraterend product.

Zuiveringszout

Zuiveringszout, alias baking soda, heeft een dubbele werking wanneer het gaat om de reiniging van je huid. Ten eerste is het een exfoliant, die de dode huidcellen verwijdert en de verstopte poriën openstelt. Daarnaast dood het ook de bacteriën die puistjes veroorzaken, iets wat natuurlijk erg belangrijk is wanneer je deze wilt tegengaan. Maak eerst je gezicht nat en meng wat zuiveringszout met water in je handpalm. Masseer het mengsel hierna gedurende 1 minuut zorgvuldig in de huid. Tot slot reinig je het gezicht met koud water en dep je het zachtjes droog met een handdoek, voor het beste resultaat.