Implantlenzen goed alternatief voor laseren

ArtiLens implantlenzen
Toen ik ging studeren merkte ik dat ik het bord niet meer kon lezen. Sindsdien draag ik lenzen en soms een bril. Die zijn alleen niet altijd even handig of fijn. Nu heb ik een keer aan laseren gedacht, maar dit is niet terug te draaien en het kan ook niet bij iedereen. Implantlenzen zouden dan ook een veilig en goed alternatief zijn.

Implantlenzen bestaan al meer dan 25 jaar en toch hebben veel mensen er nog nooit van gehoord. Deze lenzen hebben als voordeel, in tegenstelling tot laseren, dat ze wel hoge min- en pluswaarden, tot -23,5 en +12, kunnen corrigeren. Ook zijn grote cilinderafwijkingen geen probleem. Daarnaast is het ook fijn dat de behandeling altijd omkeerbaar is.

Implantlenzen zijn hele dunne lenzen die onder het hoornvlies, het doorzichtige buitenste laagje van het oog, worden geplaatst. Tijdens de benadeling wordt een minuscuul sneetje in het hoornvlies gemaakt. Hierdoor wordt de lens naar binnen gebracht en aan de iris vastgezet. Deze behandeling vindt plaats onder een plaatselijke verdoving en duurt 20 minuten. Vrij snel na de ingreep is je zicht alweer scherp.

ArtiLens implantlenzen

Implantlenzen zijn een Nederlandse uitvinding. Het Groningse OPHTEC maakt implantlenzen onder de merknaam ArtiLens. Deze lenzen worden alleen geïmplanteerd door speciaal opgeleide oogartsen. Ben je benieuwd of implantlenzen ook iets voor jou zijn, dan kun je een vooronderzoek laten doen. Meer weten? Klik hier.

Advertorial