In 6 stappen klaar voor de zomer


Hopelijk kunnen we binnenkort onze zomerjurkjes, sandaaltjes en bikini’s weer uit de kast trekken. Maar voordat het zover is, moeten we eerst ons lichaam klaar maken voor de zomer. Met deze stappen ben jij straks helemaal klaar voor de zomervakantie.

Gezond leven

Natuurlijk zit je het lekkerst in je vel wanneer je gezond eet en genoeg beweegt. Na de winter zijn veel dames wel een kilootje aangekomen en het is nu de hoogste tijd om deze weer weg te werken! Drink veel water, eet veel groente en fruit en probeer een paar keer per week te sporten. Als je er nu mee begint, loop jij over een paar weken strak en gezond over het strand.

Scrubben

Na de winter is je huid wel toe aan een oppepbeurt! Een mooie huid begint met een goede scrub beurt. Het zorgt er namelijk voor dat je een zachte huid krijgt, de dode huidcellen verwijderd worden en je doorbloeding gestimuleerd wordt. Daarnaast word je na het scrubben ook egaler bruin.

Cellulite

Bijna alle vrouwen hebben last van cellulite. 85 tot 92 procent van de dames kampt namelijk met dit probleem. De oorzaken hiervan zijn ongezond voedsel, te weinig beweging en hormonen. Sommige vrouwen hebben ook gewoon pech en hebben het geërfd van hun ouders. Aan de percentages te zien, kan je putjes bijna niet voorkomen. Je kunt het echter wel verminderen. Doe oefeningen die gericht zijn op je buik, billen en benen, beweeg veel, eet gezond, smeer met crèmes en geef je benen stevige massages. Vermijd ook cafeïne, dit zou cellulite namelijk verergeren.

Ontharen

Het belangrijkste onderdeel voor een zomerproof lichaam is ontharen! Dit kan je doen door te laseren, scheren, harsen, waxen of ontharingscrème te gebruiken. Voordat je aan de slag gaat met een ontharingsmiddel, moet je eerst je huid goed scrubben. Je voorkomt dan namelijk ingegroeide haartjes.

Zelfbruiner

Natuurlijk wil iedereen in de zomer een lekker kleurtje hebben. Omdat je lichaam in de winter hoogstwaarschijnlijk geen zon heeft gezien, heb je nu nog geen kleur opgebouwd. Je kunt onder de zonnebank gaan, maar dit is natuurlijk niet gezond voor je huid. Smeer daarom je huid in met zelfbruiner. Je moet dit wel heel secuur doen en echt de tijd ervoor nemen, anders krijg je snel oranje plekken. Scrub en onthaar ook altijd je lichaam voordat je de huid gaat insmeren met zelfbruiner!

Pedicure

In de winter zitten je voeten verstopt in laarzen en hoef je er niet veel aan te doen, maar nu is het weer tijd om je voeten te verzorgen. Sommigen laten de pedicure aan een specialist over, maar je kunt het ook prima zelf doen. Scrubben, vijlen, knippen, eelt weghalen, een voetenbadje nemen, nagels lakken en ze zijn weer helemaal klaar voor die nieuwe sandaaltjes!