Interview Senior make-up artist MAC


Elke Willemen is Senior make-up artist van MAC en is het aanspreekpunt van MAC voor de regio Benelux. Ze werkt nauw samen met journalisten, online editors, artist relations en PR bureaus. Ik interviewde Elke over haar werk bij MAC.

Wat houdt je werk precies in?
“Ik heb vooral een creatieve functie binnen M.A.C, aangezien wij vaak modeshows sponsoren ontwerp ik hiervoor de looks in samenspraak met de designers. Ook verzorg ik als chef de cabine van een heel make-up team, de looks. Daarnaast ga ik internationaal aan de slag bij Fashionweeks in New York, Londen, Milaan en Parijs. Daar werk ik backstage bij Vivienne Westwood, Kenzo, Cloé, Haider Ackermann, Pucci, Costume National en vele anderen. Ook geef ik masterclasses, van Trends tot aan Bruidsmake-up.”

Hoe ziet jouw dagelijkse werkdag eruit?
“Mijn dagelijkse werkdag is elke dag net iets anders, ik hou erg van deze flexibiliteit en afwisseling. In een week doe ik meestal interviews en research naar trends, MAC producten en nieuwe collecties die uit komen. Momenteel ben ik bijvoorbeeld heel hard bezig met de voorbereiding van onze trend presentatie en masterclass voor eind mei. Vooral research naar de nieuwste trends en make-up technieken zijn heel belangrijk.”

Welke opleiding heb je gevolgd?
“Ik heb Economie-Moderne Talen in Algemeen Secundair Onderwijs gevolgd. Daarna anderhalf jaar voor kapster geleerd, maar toen ik allergisch werd ben ik gestop en All Round make-up Artist gaan doen. Daar leerde ik van alles, van bodypaint tot 3D grime. Ook heb ik in Parijs een opleiding voor beautymake-up en in New York een opleiding voor Airbrush make-up gevolgd.”

Hoe ben je bij MAC terecht gekomen?
“Ik was helemaal fan van de MAC producten en toen er in 2007 eindelijk een eerste winkel van M.A.C in Antwerpen werd geopend, ben ik daar gaan solliciteren. Ik ben toen als parttime make-up artist in de Store begonnen, die later een PRO Store werd. Dat vond ik helemaal geweldig, aangezien het aanbod groter en creatiever werd.”

“Daarnaast bleef ik wel mijn freelance werk behouden, ik deed fotoshoots, reclamecampagnes, televisieprogramma’s en ik gaf les over make-up op de Schoonheidsschool in Antwerpen. Toen de functie voor Senior Artist vrij kwam heb ik geen moment getwijfeld om te solliciteren. Ik was dan ook erg blij toen ik aangenomen was. Dit is echt een droombaan die op mijn lijf geschreven is!”


Wat vind je zelf de leukste MAC collectie en waarom?
“Ik hou ontzettend veel van de collaboratie collecties, zoals Marcel Wanders, Wonder Woman, Alexander McQueen, Ungaro, Hello Kitty en Barbie. De zomercollectie vind ik ook helemaal top, vorige zomer de To the Beach collectie en nu Surf Baby! Ik hou van de zomerse sferen van de bronzing producten. De Skinsheen Bronzing sticks zijn echt super handig in gebruik en het zijn mooie kleuren. Ook de Suntints zijn echte musthaves voor mijn lippen, het is een balsem met zonnefactor 20 en een glossy sexy effect.”

“ ‘s Avonds ga ik voor kleur op mijn lippen met de Hibiscus, een felle diepe koraalkleurige lippenstift. En ook met de oceaankleurige Ocean Dip Nail Lacquer op mijn nagels, kan de zomer beginnen! Daarnaast is de Quite Cute collectie mijn favoriet qua visual en kleuren, ik hou erg van kleur en liefelijke uitstralingen. Zo is het hartje in de Mineralize Blush een leuk detail en is de zachtgroene Mischievous Mint echt mijn favoriet.”

Wat is een trend die we deze zomer zeker tegen zullen komen?
“ Een trend die we zien is de 70’s, waar bronzing, teracotta en gele oogschaduws bij horen. Ook zien we pastelkleuren die voor een lieve tedere look met frisse kleuren zorgen en een vrolijke uitstraling geven. De trend colourblocking realiseer je met felle intense kleuren op je ogen of lippen, zowel metallic als heel mat. Heel belangrijk is ook een goed verzorgde en voorbereide huid en een perfecte teint.”


Wat is jouw beautygeheim?
“Haal altijd je make-up er grondig af voordat je naar bed gaat, hoe moe je ook bent! Ik gebruik zelf het liefst de Cleanse Off Oil, omdat deze voor een zachte, milde reinig zorgt met een snel resultaat. Ook heb ik altijd een lippenbalsem op zak en breng ik elke ochtend mijn Haute & Naughty mascara aan voor een wakker effect.  Een beetje parfum doet me stralen, het geeft me een ultravrouwelijk gevoel. Ik ben gek op Pure van DKNY.”

Welk beautyproduct mag in geen enkel make-up tasje ontbreken?
“Een Viva Glam lipstick mag absoluut niet ontbreken, er is altijd wel een perfect passende kleur voor je en met de aankoop van deze lippenstick geef je hulp en steun aan mensen met HIV en Aids. Wat kan er meer voldoening geven dan je hart open te stellen en er nog mooier van te worden door de lipstick?”

Een andere must have is de Fix+ of de Charged Water, dit is een heerlijk ruikende en verfrissende waterspray die je huid verzorgt. Deze is ideaal als je in een ruimte met airco werkt of tijdens een vliegreis.”

Wat is jouw favoriete beautyproduct?
“De Charged Waters die af en toe limited in collecties komen en de Haute & Naughty Lash mascara. Ook zijn de Paint Pots fijn, hierdoor blijft mijn oogschaduw een hele dag mooi zitten.”

Welke make-up zou verboden moeten worden?
“Make-up die getest worden op dieren. Gelukkig zijn wij cruelty free en kan ik met een zuiver geweten mijn bed in ’s avonds!”