Interview Serena van BeautyLab


De 26-jarige Serena Verbon richtte 2 jaar geleden haar website Beautylab op. Ze heeft de hbo-opleiding moleculaire biologie afgerond en kijkt daardoor met een ander oog naar beautyproducten. Ik interviewde haar over haar kijk op beauty.

Hoe vertaal je wat je tijdens de opleiding moleculaire biologie geleerd hebt in het schrijven over en testen van beautyproducten?
“Ik heb een analisten opleiding gedaan, dus als ik een beautyproduct review dan ontleed ik het ook echt. Ik kijk naar de structuur, geur en hoe het product in de huid trekt. Daarna ga ik er verder op in door te kijken welke ingrediënten er in zitten en de hoeveelheid ervan. Soms staat er bijvoorbeeld heel groot op een product dat het ginseng bevat. Uiteindelijk blijkt het dan maar om 2 druppels te gaan.”

Hoe ziet jouw dagelijkse werkdag eruit?
“Ik werk 4 dagen in een apothekerslaboratorium en daarnaast werk ik 7 dagen per week aan BeautyLab. Als ik ’s avonds thuis kom van mijn werk dan ga ik artikelen schrijven, zo rond een uur of 2 stop ik en ga ik slapen.”

Waar bestaat jouw dagelijkse make-up uit?
“Als ik naar mijn werk ga draag ik, als ik genoeg tijd heb, een getinte dagcrème, blush, getinte lippenbalsem en teken ik mijn wenkbrauwen bij met een potlood. Mocht ik geen tijd hebben, dan ga ik ook weleens zonder make-up de deur uit. Als ik uitga dan draag ik meer make-up, dan ga ik all the way.”

Welk product mag in geen enkel make-up tasje ontbreken?
” Dat is lastig, maar ik ga voor blush.”

Waar koop jij je make-up?
“Ik haal mijn make-up echt overal en nergens, ik ga naar het Kruidvat, de Etos, ICI Paris en de Douglas. Ook probeer ik minimaal 1 keer per jaar naar Amerika te gaan. Daar bezoek ik dan Sephora en andere drogisten, omdat ze daar hele andere merken verkopen dan hier. Het maakt mij niet uit of een product €1 of €70 kost, ik wil alles proberen.”

Wat is je favoriete beautyproduct?
“Ik zou eerst mascara gezegd hebben, maar ik heb nu wimperextensions dus dat is nu niet meer nodig. Maar als ik de rest van mijn leven nog maar 1 beautyproduct mocht gebruiken, dan zou het wenkbrauwpoeder of potlood zijn.”

Wat is jouw beautygeheim?
“Ik geef natuurlijk al veel geheimen bloot op mijn site, maar ik geef meiden met acne of littekentjes vaak de tip om Vitamine E olie te gebruiken. Het zijn eigenlijk capsules om in te nemen, maar je kunt de capsules open prikken en de olie op de littekens smeren. In de olie zitten antioxidanten waardoor wondjes eerder genezen en littekens vervagen. Een must is trouwens Schwarzkopf Osis Dust, een haarpoeder waardoor je haar echt volume krijgt.”

Welke make-up zou verboden moeten worden?
“Wat ik zelf minder mooi vind zijn te roze foundations en dunne streepjeswenkbrauwen.”

Wat is je ergste beautyflater?
“Op de middelbare school had ik all the time beautyflaters. Ik epileerde mijn wenkbrauwen veel te dun, droeg foundation de verkeerde kleur en had van die metallic oogschaduw van de Hema. Nee, het experimenteren ging toen niet altijd goed.”

Wat is één trend die we deze zomer zeker tegen zullen komen?
“Ik denk felroze lippen. Het is niet zo dat het alleen dit jaar terug komt, maar net als met mode heeft make-up ook ieder seizoen terugkerende trends.”

Benieuwd naar Serena en Beautylab. Kijk hier.