Komkommer als beautyproduct


Komkommer is niet alleen lekker door bijvoorbeeld een salade maar ook nog eens erg nuttig als beautyproduct. De komkommer behoort tot de vruchten en bevat veel stoffen die zowel voor je uiterlijk als je gezondheid goed zijn.

Een komkommer bestaat voor 95% uit water en is daarom heel geschikt om de huid te hydrateren. Ook bevat de vrucht vitamine A, B en C en verschillende mineralen zoals mangaan, kalium, magnesium en silicium. Silicium is goed voor je nagels, deze stof kan er voor zorgen dat je nagels minder snel scheuren.

Verzorging van haar en huid

Als beautyproduct wordt de komkommer voornamelijk gebruikt in gezichtsmaskers. Een gezichtsmasker met komkommer is heel erg geschikt voor de vette huid omdat komkommer ontvet en verfrist. Verder hebben plakjes komkommer een verkoelende werking en dit kan handig zijn bij bijvoorbeeld een verbrande of vermoeide huid.

Naast je gezicht komt de komkommer ook nog van pas voor de verzorging van je haar, handen en voeten. Een conditioner met komkommer kalmeert een geïrriteerde en jeukende hoofdhuid en hydrateert je haar. Mocht je last hebben van ruwe handen, dan zijn komkommerschijfjes het perfecte middel om je huid te verzachten. Heb je na een lange dag last van vermoeide voeten? Ook dan biedt deze vrucht uitkomst. Door de komkommer bijvoorbeeld met munt en yoghurt te mengen maak je je eigen voetenmasker wat zowel verfrist als ontspant.

Maken jullie wel eens gebruik van de komkommer als beautyproduct?

Leave a Reply

Your email address will not be published.