Lippenbalsem is verslavend


Wanneer je eenmaal begonnen bent met het opsmeren van lippenbalsem, is het moeilijk om daar ooit weer vanaf te komen. Hoewel lippenbalsem juist droge lippen tegen moet gaan, werkt het juist averechts.

Als je huid gewend is aan lippenbalsem, is het lastig om te stoppen met het op doen van de vettige balsem. De natuurlijke balans gaat namelijk uit balans door het gebruik van de lippenbalsem, hierdoor maakt de huid minder nieuwe huidcellen aan. Kortom, je hebt steeds meer lippenbalsem nodig om van die droge lippen af te komen, zo meldt The Daily Mail.

Ben je net als ik verslaafd aan lippenbalsem en wil je zonder smeren het leven door, wees dan gerust want er is nog hoop! Het is makkelijker gezegd dan gedaan, maar je moet gewoon volhouden. Waarschijnlijk zul je wel een tijdje last hebben van droge lippen, maar er is gelukkig geen blijvende schade. Dit valt te lezen in het boek Can you get hooked on lip balm?

In het boek zijn nog veel meer interessante beautyvragen te lezen. Zo vind je in het boek antwoorden op vragen als ‘Is het nodig om een dure conditioner te gebruiken?’, ‘Werkt volumegevende lippenstift?’ en ‘Waarom maakt nagellak je nagels geel?’.