Maak je voeten zomerklaar


De zomer komt eraan en die wil je natuurlijk met mooie voeten tegemoet gaan, zorg dus dat je je voeten zomerklaar maakt. Maar wat als je de hele winter je voeten hebt verborgen in warme winterlaarzen en eigenlijk niet veel aandacht aan je voeten hebt besteed?

Tijd voor slippers, schoenen met open teen en leuke sandalen, maar je voeten verkeren nog in winterstaat. In de winter maakt het minder uit hoe je voeten eruit zien, omdat ze toch vooral verstopt zitten onder een paar dikke sokken. Maar het is tijd om dat te veranderen, want met dit mooie weer wil je natuurlijk wel mooie voeten hebben. Maak je voeten dus zomerklaar, zodat ze gezien mogen worden!

Voetenbad

Je begint het zomerklaar maken van je voeten met het nemen van een voetenbad. Een voetenbad werkt ontspannend en maakt je voeten ook nog eens lekker zacht. Je maakt het voetenbad door aan een teiltje met lauw water een bruistablet speciaal voor een voetenbad toe te voegen. Ook kun je er nog wat etherische oliën aan toe voegen. Laat je voeten ongeveer 10 minuten in het voetenbad weken voor zachte voeten.

Scrubben

Het perfecte moment om je voeten te scrubben is als ze nog zacht zijn van het voetenbad. Je kunt ruwe plekjes nu makkelijk wegvijlen met een speciaal puinsteentje. Voor hardere plekken op je voeten zoals eelt, kun je een eeltvijl gebruiken.

Crème

Zachte voeten behoud je door ze regelmatig in te smeren met een voetencrème. Deze crèmes zijn vaak vettig, zodat je voeten er mooier en zachter uit komen te zien. Voor een nog beter effect smeer je de crème vlak voordat je gaat slapen op je voeten, vervolgens trek je sokken aan zodat de crème goed kan intrekken.

Nagellak

Nu je voeten helemaal zacht en verzorgd zijn rest er nog maar één ding: een leuk kleurtje! Verwijder je oude nagellak en breng een basecoat aan. Dit is verstandig omdat je anders felle kleuren nagellak er moeilijk weer van af krijgt, de kleur trekt zonder basecoat namelijk makkelijk in je nagels.

Na de basecoat breng je de kleur nagellak aan die je wilt. Voor een verzorgde look ga je voor een French Manicure of een doorzichtige lak, maar ook een felle kleur doet het goed in de zomer. Na twee lagen nagellak doe je nog een topcoat op, zodat je nagellak goed beschermd is en je voeten zijn helemaal zomerklaar!