MAC make-up trends winter 2011


Gisteren vond in de MAC winkel in Amsterdam de trendpresentatie plaats voor aankomende winter. Tijdens deze presentatie kregen we te horen en te zien wat de MAC make-up trends voor 2011 zullen zijn.

Ik was bij deze presentatie aanwezig om de trends voor winter 2011 te bekijken. Deze presentatie werd gedaan door de Engelsman Terry Barber, die het brein is achter de collecties en trends. Bovenin de MAC winkel was een ruimte ingericht, waar allemaal MAC make-up stond, natuurlijk veel spiegels waren en er zat een model klaar.


Terry Barber vertelde, tijdens het opmaken van het model, welke trends we in de winter van 2011 kunnen verwachten. Voor de eerste look die hij creëerde, gebruikte hij bruine en grijze kleuren. Zelf vertelde hij ondertussen, dat hij het zelf mooi vindt om een look zonder mascara te maken. Toch gebruikte hij nu wel mascara, waarschijnlijk omdat nog niet iedereen het eens was met zijn idee. Hij grapte al dat zijn vriendinnen in Londen hem voor gek verklaarde, want wie gaat er nou zonder mascara de deur uit?


Met bruine en grijze oogschaduw, maakte hij donkere ogen bij het model. De zogenaamde bambi ogen, is iets wat we deze winter kunnen verwachten. Mocht je voor een donkere oogopslag gaan, zorg dan dat je niet ook nog eens voor blush en gekleurde lippen gaat. Nadat het model was voorzien van de donkere ogen, kreeg zij nog een nude lippenstift met daaroverheen een lipgloss op.


Daarna creëerde Terry Barber nog een tweede look op het model. Hij liet zien hoe je van de ene make-up overgaat naar de andere, zonder al je make-up eraf te halen. Terry Barber vertelde dat hij dit vaak ziet in de metro in Londen. Vrouwen stappen dan ’s avonds na werktijd met hun dagelijkse make-up de metro in, dan gaan ze met hun make-up aan de slag en stappen vervolgens totaal anders uit de metro!


Terry houdt zelf veel van zwart oogpotlood en gebruikte dit dan ook om de look mee aan te zetten. Voor deze tweede look gaf hij het model een nog donkerdere oogopslag. Eén van de trends is dan ook het gebruik van donkere kleuren zoals, bruin, grijs, goud, zwart en zelfs blauw.

Een andere trend is het gebruik van felle kleuren, die wij jammer genoeg niet te zien kregen. Zowel donkere kleuren als felle kleuren zijn dus make-up trends voor de winter 2011. Dit lijkt misschien tegenstrijdig, maar het zijn twee verschillende trends. Net als met alles geldt hier ook, zolang je de make-up maar goed aanbrengt! Kies dus tussen donkere ogen of donkere lippen en ga dan niet ook nog eens voor een opvallende blush. Je moet er natuurlijk niet als een clown uit gaan zien!


Terry vertelde ook dat we deze winter de jongensachtige look gaan zien. Zelf is hij al helemaal fan van de grote, donkere wenkbrauwen, die je een jongensachtige uitstraling geven. Maar ook bambi-ogen mogen deze winter niet ontbreken.

Helaas heb ik geen goodiebag meegekregen met producten van MAC, want dan had ik jullie kunnen laten zien hoe de producten eruit komen te zien. En hadden we de producten weg kunnen geven bij een prijsvraag!