Make-up dragen tijdens sporten


Als ik ga sporten ga ik het liefst zonder make-up, maar soms wil je er gewoon ook tijdens je work-out prima uit zien. Als je make-up wilt dragen tijdens het sporten zijn er wel een paar dingen waar je op moet letten.

Een rondje hardlopen, een heftige hockeytraining of een trainingssessie in de sportschool. Wat voor sport je ook doet, je zult er vast van gaan zweten. Het dragen van make-up tijdens het sporten kan daardoor best een uitdaging zijn, want zweet en beweging heeft meestal geen beste invloed op je uiterlijk.

Waterproof


Een waterproof mascara is een handige oplossing wanneer je toch een klein beetje make-up wilt dragen tijdens het sporten. Meestal is er wel een waterproof variant van jouw favoriete mascara te koop en ook eyeliners komen vaak in een waterproof versie. Voor een goede waterproof foundation moet je misschien iets langer zoeken, maar ook deze zijn verkrijgbaar.

Fixeren


Naast waterproof cosmetica kun je ook gebruik maken van een fixerende spray. Deze kun je eventueel ook tussendoor nog een keer gebruiken, wanneer je bijvoorbeeld een toernooi hebt. Gooi de spray in je sporttas, zodat je ook wanneer je geen waterproof make-up draagt vlekvrij je sportsessie door komt.

Permanent


Permanente make-up is misschien iets te veel van het goede wanneer je maar een uurtje per week sport, maar voor professionals en sportdocenten is het een goede oplossing. Met een permanente eyeliner zien je ogen er altijd opgemaakt uit. Ook wimperextensions kunnen een oplossing zijn, alleen zijn deze wel kwetsbaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.