Make-up kwasten schoonmaken


Veel meiden maken gebruik van make-up kwasten bij het aanbrengen van make-up. Maar wisten jullie ook dat het nodig is om je kwasten regelmatig schoon te maken? Make-upresten, huidschilfers en bacteriën nestelen zich hier namelijk gemakkelijk. Lees hier hoe je make-up kwasten het best kunt schoonmaken.

Er bestaan speciale producten voor het schoonmaken van make-up kwasten, denk aan lotions of zeepjes. Deze producten zijn te koop bij de betere drogisterij en parfumeries. Wat je ook kan doen is gebruik maken van een beetje shampoo of milde zeep. Dit werkt net zo goed als een speciale lotion alleen is dit een stuk goedkoper.

Wassen

Houd de kwast onder een lauwwarme kraan en spoel deze uit. Het water verkleurd door alle make-upresten die ervan af komen. Gebruik daarna een klein beetje milde zeep of shampoo om haren van de kwast schoon te maken. Spoel de kwast net zolang uit totdat het water weer helder is en al het schuim is verdwenen.

Drogen

Wanneer je kwast schoon is druk je het vocht eruit en breng je de kwastharen weer in vorm. Het best kan je nu de kwasten staand laten drogen. Wanneer je de kwast neerlegt komt de lucht er niet overal goed bij en hoopt het vocht zich op. Let trouwens op met pencelen met een houten handvat, deze mogen niet te lang met water in aanraking komen omdat de haren dan los kunnen laten.

Aangezien je kwasten dagelijks gebruikt is het verstandig om ze af en toe schoon te maken. Niet alleen is dit hygiënischer, de kwast wordt er ook een stuk zachter van. Wanneer je vaak je kwasten aan vriendinnen uitleent of hen ermee opmaakt is het nog belangrijker dat je je make-up kwasten goed schoonmaakt, omdat dan niet alleen jouw huidschilfers maar ook die van je vriendin zich in de kwast nestelen.

Hoe vaak maken jullie je make-up kwasten schoon?

Leave a Reply

Your email address will not be published.