Meisje met heel lang haar is levensechte Rapunzel

Meisje heel lang haar levensechte Rapunzel
Wat denk je dat er met je haren zou gebeuren als je het nooit zou knippen? Bij Natasha Moraes de Andrade was dit 12 jaar lang het geval. Hierdoor werd het haar van het Braziliaanse meisje 1,58 meter lang en werd zij een levensechte Rapunzel.

Natasha Moraes de Andrade, uit Rio de Janeiro, heeft tot en met haar 12de nooit haar haren geknipt. Door de jaren heen bereikten haar lokken een lengte van 1,58 meter en dat terwijl het meisje zelf maar een paar centimeter groter was. Omdat haar lokken zo zwaar waren, moest ze het altijd dragen en tijdens het zitten in haar schoot draperen. Ondanks het warme weer mochten de ventilatoren ook nooit aan in huis omdat er Natasha’s haar erin verstikt kon raken.

Natasha Moraes de Andrade haar

Per week was het meisje 4 uur bezig met het wassen van haar haren. Hierdoor gebruikte ze wekelijks een fles shampoo. Dat koste jaarlijks zo’n 400 euro, wat voor de familie van Natasha heel veel geld was. Verder was ze elke dag anderhalf uur kwijt aan het borstelen van haar haren.

Volgens de moeder van Natasha was haar dochter een gevangene van haar eigen haar. Door de enorme bos kon het meisje veel dingen, zoals sporten en buitenspelen, niet doen. Daarom besloot Natasha om haar haren af te knippen. Inmiddels heeft ze een bob en kreeg ze zo’n 3.600 euro voor haar haren, die gebruikt zijn voor hairextensions.

Natasha Moraes de Andrade kort haar