Meisje van 13 ziet eruit als 45-jarige vrouw


Zara Hartshorn leidt aan de ziekte lipodystrofie. Hierdoor zag dit meisje er als 13-jarige uit als een vrouw van 45.

De Engelse Zara Hartshorn is een kind met het gezicht van een oude vrouw. Zara kampt sinds haar geboorte met de zeldzame erfelijke ziekte lipodystrofie. Het is een ziekte die een afwijking in de vetstofwisseling veroorzaakt, waardoor er veel rimpels ontstaan die niet voor horen te komen bij iemand van haar leeftijd. Op latere leeftijd kan de patiënt ook te maken krijgen met hartproblemen en diabetisch.

Leven met een oud gezicht

Als 13-jarige vertelde Zara over haar leven met een gezicht van een 45-jarige vrouw. Zo ontdekte ze op haar 5de dat ze anders was dan haar leeftijdsgenootjes. Kinderen begonnen haar te pesten en uit te schelden voor aap en oma. Helaas zijn het niet alleen kinderen die vreemd reageren op dit meisje. Zodra Zara buiten is, is ze bang voor de reacties van andere mensen. Ze weet heel goed dat ze bekennen wordt en als ze bijvoorbeeld om een kinderkaartje in de bus vraagt, wordt ze regelmatig uitgelachen.

Zara zou dan ook niets liever willen dan een facelift, om er zo normaal uit te zien. Toch weet haar moeder uit ervaring dat dit niet de oplossing is. Tracey Pollard heeft zelf namelijk ook lipodystrofie en onderging als tiener een facelift. Volgens haar had ze veel te hoge verwachtingen en dacht ze er na de operatie uit te zien als een normale tiener, wat niet het geval was.

15 jaar en het gezicht van een 50-jarige vrouw

Inmiddels is Zara 15 jaar, gaat ze naar de middelbare school, vallen haar tanden eruit en lijkt haar gezicht op dat van een 50-jarige. Haar facelift heeft ze nog niet gehad, maar in de tussentijd is ze wel geïnjecteerd met collageen om zo haar rimpels te bestrijden. Helaas brak de implantaat niet veel later, waardoor de injecties geen nut hadden. Daarom wil Zara in de toekomst een facelift, om te kijken of ze zo misschien verlost kan worden van de overtollige huid bij haar nek en de rimpels rondom haar ogen.

[jwplayer config=”Beautyblog” mediaid=”15249″]