7 mythes over roodharigen


Van vampier tot heks, er is door de jaren heen veel verzonnen over mensen met rood haar. Daarom heb ik 7 mythes over roodharigen voor jou op een rijtje gezet.

Ze brengen ongeluk

De Egyptenaren beschouwden roodharigen als een teken van ongeluk. Zij offerden hen, in de hoop dat de zogenaamde ongeluksplaag zou eindigen. De Romeinen dachten echter dat mensen met rood haar geluk brachten. Om deze reden waren roodharige slaven onder de Romeinen erg gewild.

Ze veranderen in vampiers

Deze mythe komt nog uit de tijd van de Oude Grieken. Zij geloofden dat wanneer een roodharige overleed, deze veranderde in een vampier. Een erg merkwaardig idee als je het mij vraagt en dat beseften zij vast ook toen werd bewezen dat dit pure onzin is.

Ze hebben hellevuur gestolen

In de tijd van de Spaanse Inquisitie, werden honderden mensen met rood haar vermoord. De Spanjaarden dachten dat de roodharigen heksen waren, die vuur hadden gestolen uit de hel. Om deze reden gooiden de Spanjaarden hen op de brandstapel.

Ze hebben een opvliegend karakter

Al eeuwen wordt gezegd dat roodharigen een opvliegend karakter hebben. Het wordt beschouwd als een mythe, maar toch wordt hier nog steeds vaak over gesproken. Ook schijnt het dat mensen met rood haar een grotere seksdrive hebben.

Ze zijn verwekt tijdens de menstruatie

Tot op de dag van vandaag geloven sommige mensen, dat roodharigen zijn verwekt tijdens de menstruatieperiode van hun moeder. Dit is waarschijnlijk een van de flauwste verzinsels die er bestaat over mensen met rood haar, maar misschien zijn mensen die dit willen geloven gewoon jaloers.

Hun haar wordt uiteindelijk grijs

Hoewel het misschien heel normaal klinkt dat hun haar uiteindelijk grijs wordt, schijnt dit niet waar te zijn. Van de meeste roodharigen verandert het haar van rood, naar blond en ten slotte wordt het wit. Als dit waar is kan ik snappen dat sommigen mensen jaloers zijn op roodharigen, hoewel dit nog geen reden is om hen te haten.

Ze worden vaker gestoken door bijen

Het schijnt dat roodharigen vaker worden gestoken door bijen, maar bewezen is het niet. Ik heb het opgezocht en zag veel verhalen over hoe mensen met rood haar hier echt last van hebben. Zou het dan toch waar zijn?