Natuurlijke manieren om van je sproeten af te komen

Natuurlijke manieren om van je sproeten af te komen
Hoewel sproeten naar mijn mening best leuk kunnen staan, hebben velen een hekel aan deze pigmentvlekjes. Daarom vind je hieronder 5 natuurlijke manieren om van je sproeten af te komen.

Radijs

Raar maar waar, met behulp van radijsjes kun je die vervelende sproeten echt doen vervagen. Dit plantje bevat namelijk een natuurlijk soort bleekmiddel, dat het pigment van de sproeten lichter maakt. Daarnaast schijnen ze ook te helpen tegen mee-eters. Als je het uit wilt proberen, is het de bedoeling dat je eerst een radijs in kleine stukjes verdeelt met behulp van een keukenrasp. Daarna doe je er wat citroensap bij en mix je het in een blender goed door elkaar. Wanneer je het mengsel aan hebt gebracht, laat je het goed intrekken en tot slot reinig je het gezicht met water.

Aardbeien en cranberries

Met behulp van aardbeien of cranberries kun je sproeten ook doen vervagen. Deze vruchten bevatten een hoog gehalte aan citroenzuur, een voedingszuur dat op een natuurlijke wijze het pigment van de sproeten vermindert. Pureer simpelweg een paar aardbeien of cranberries in een schaaltje en breng de gepureerde vruchten aan op je sproeten. Laat het indrogen en spoel het tot slot af met koud water. Herhaal dit regelmatig voor zichtbaar resultaat.

Karnemelk

Karnemelk schijnt een ander effectief middel te zijn tegen sproeten. Degenen die dit uit willen proberen, mengen een eetlepel havermout met een grotere hoeveelheid karnemelk. Mix de ingrediënten goed door elkaar, zodat er een egaal mengsel ontstaat. Breng dit aan op je gezicht en laat het 20 minuten zitten. Na afloop kun het beste het mengsel afspoelen met koud water.

Peterselie

Het klinkt misschien gek, maar peterselie is een effectief en natuurlijk hulpmiddel om van je sproeten af te komen. Meng wat peterseliesap met gelijke delen citroen-, sinasappel- en rode bessensap. Smeer het mengsel op je gezicht en laat het drogen, om vervolgens je dagelijkse moisturizer er overheen aan te brengen. Op deze manier doe je niet alleen de sproeten verbleken, maar zorg je tegelijkertijd voor een stralende huid. De bedoeling is wel dat je dit dagelijks herhaalt als je zichtbare resultaten wilt zien.

Citrussap

Citrussap is iets dat wereldwijd door mensen wordt gebruikt om hun sproeten lichter te maken. Pers het sap uit een limoen, citroen en sinasappel. Doe daar een theelepel yoghurt bij om een egale pasta te creëren. Breng het daarna aan op je gezicht en laat het goed drogen, voordat je het er afspoelt. Om te voorkomen dat de huid uitdroogt, is het wel verstandig om hierna nog wat moisturizer aan te brengen.

Vitamine E olie

Vitamine E olie zit vol met voedingstoffen die goed zijn voor de huid en als je het regelmatig gebruikt, zullen sproeten naar verloop van tijd gaan vervagen. Daarbij kan het ook helpen tegen littekens. De olie kun je het beste op de huid aanbrengen voordat je gaat slapen. Gedurende de nacht kan de vitamine E olie namelijk zorgvuldig intrekken, zonder dat je er last van hebt.