Oogschaduw passend bij oogkleur


Wil je jouw ogen extra benadrukken? Maak dan gebruik van tinten oogschaduw die bij jou oogkleur passen. Hieronder lees je welke kleuren het best bij jouw ogen staan.

Grijs en blauw

Kleuren die goed passen bij grijze en blauwe ogen zijn taupe, grijs, donkerblauw, violet en fuchsia. Vooral de paarsachtige tinten staan erg mooi, de combinatie met het blauw of grijs van je ogen zorgt voor een fris en koel effect.

Bruin

Heb jij bruinkleurige ogen? Dan staan de tinten koper, brons, beige en ecru oogschaduw jou erg goed. Ook een champagnekleur en zalmroze past bij jouw ogen.

Groen

Bruine tinten, abrikoos, helder paars en mosgroen staan erg mooi bij groene ogen. Ook brons en goud laten je ogen extra opvallen. Wil je helemaal uitpakken maak dan smokey eyes met bruin, brons en goudkleurige tinten.

Om een goede oogschaduwkleur te vinden moet je vooral veel experimenteren. Zo kun je zien of de kleur niet alleen bij je ogen past, maar ook bij die van je haar en huid. Tinten die in de lijn van je oogkleur liggen doen het altijd wel goed, maar als je echt wilt opvallen kies je voor een contrasterende kleur.