Oorzaken van acne


Acne is een vervelend probleem waar veel mensen last van hebben. Om van acne af te komen moet je eerst weten waar het vandaan komt, hier vind je oorzaken van acne.

Acne is een aandoeding die erg vaak voorkomt. Door een ontsteking in talgklieren wordt de huid onzuiver en ontstaat er acne. Gelukkig is acne tegenwoordig vaak goed te behandelen door bepaalde middelen of gezonde voeding. Hier lees je een aantal dingen die acne kunnen veroorzaken.

Voeding

Als eerst wordt acne vaak veroorzaakt door chocolade en junk food. De vette voeding heeft een slechte invloed op de huid waardoor er onzuiverheden ontstaan. Helaas zorgt niet alleen ongezond eten voor acne, dit geldt ook voor gezond eten. Het klinkt vreemd maar een overmatige vitamine-inname kan leiden tot acne. Natuurlijk zijn vitaminen heel belangrijk voor een gezonden huid maar wanneer je deze veel te veel binnenkrijgt kun je toch acne ontwikkelen.

Hygiëne

Naast eten kan ook een slechte verzorging zorgen voor de onzuivere huid. Was je gezicht en lichaam regelmatig en zorg voor een goede hygiëne. Goede hygiëne en reiniging van je huid is belangrijk, toch kun je ook acne krijgen wanneer je de huid juist te vaak wast. Door de huid veel en warm te wassen kan deze geen irriteren en onzuiverheden ontstaan. Ook is het belangrijk dat je de gezichtshuid niet te hard schoonboent, was je gezicht goed maar ga niet lopen schrobben.

Bacterie

Als je puistjes of andere bultjes op je huid hebt knijp deze dan vooral niet uit. Door ze uit te knijpen kunnen ze gaan ontsteken en verspreiden de bacteriën zich waardoor er meer acne ontstaat. Ook kunnen dode huidcellen een bacterie veroorzaken waardoor je huid onzuiver wordt, ook daarom is een goede reiniging belangrijk.

Hormoonhuishouding

Een andere oorzaak van acne is een wissellende hormoonhuishouding. Als de hormoonhuishouding uit evenwicht is of veranderlijk kan er acne ontstaan. Dit is de reden waarom bijvoorbeeld pubers vaak een onzuivere huid hebben. Ook medicijnen kunnen ervoor zorgen dat je hormoonhuishouding verstoort raakt.

Genen

Als laatst kunnen de genen nog meespelen bij acne. Vaak gaat het hier dan om hardnekkige acne niet moeilijk te behandelen is.

Leave a Reply

Your email address will not be published.