Redenen voor kort haar


Een tijdje geleden zei ik gedag tegen mijn lange haren en ging voor een boblijn. Het werd steeds korter en korter, wat resulteerde in een asymmetrisch kapsel. Na mijn artikelen over een neppe boblijn en korte haarkapsels  vind je hieronder redenen voor kort haar.

Praktisch

Met kort haar hoef je geen zorgen te maken om het stijlen of wat dan ook. Het is lekker praktisch en je hoeft er niet veel moeite voor te doen.

Past bij je gezichtsvorm

Lang haar staat iedereen wel, maar sommige mensen zien er met een kort kapsel beter uit, omdat het goed bij hun gezichtsvorm past.

Betere conditie

Kort haar betekent niet dat je niets meer aan je haar hoeft te doen, maar als je lang haar hebt kan het zijn dat je haar niet de gezonde en goede verzorging krijgt. Wat kan lijden tot een slechte conditie van je haar. Bij kort haar is dit probleem veel minder.

Het is anders

Lang haar is normaal om te hebben, een kort kapsel zie je minder vaak. Als je wat anders met je haar wilt, dan kan kort haar wonderen doen.

Doe het omdat je het zelf leuk vindt

Misschien heb je wel een vriend die jou liever ziet met lange haren. Maar als jij het mooier vindt om korter haar te hebben, moet je het zeker weten doen. Doe het omdat je het zelf leuk vindt!

De meeste meiden en vrouwen om mij heen hebben een lang kapsel, maar ik weet zeker dat kort haar bij sommige mensen echt goed zou staan. Een kort kapsel betekent niet gelijk dat je een extreem kort kapsel moet hebben. Het kan natuurlijk ook een haarstijl zijn dat tot je schouders komt. Kortom, je haar groeit uiteindelijk toch weer aan, dus wat heb je te verliezen?

Foto’s via Weheartit