Review: Bourjois mascara Fan-Tastic Volume

Bourjois mascara Fan-Tastic Volume gebruik Ellen
De Bourjois Fan-Tastic Volume zegt de eerste mascara te zijn met een waaiervormig borsteltje die je wimpers in een waaier moet spreiden voor een vergrote blik. Ik vond dit veelbelovend klinken en vond het dan ook tijd voor een review.

Product

Bourjois mascara Fan-Tastic Volume
De verpakking van de Bourjois mascara Fan-Tastic Volume is een simpele paarse mascarahuls. De dop heeft een waaiervorm en is aan de bovenkant plat. Als je deze opendraait, komt het waaiervormige borsteltje, dat lijkt op een kammetje met een bolling er in, tevoorschijn. De mascara is verder parabenen vrij en kost 12,99 euro.

Deze mascara komt het heel wat beloften. Zo zegt het merk dat het product je wimpers voller en langer maakt en ze spreidt in een waaier van de binnenste naar de buitenste ooghoek. Daarnaast moet het waaiervormige borsteltje, met zijn fijne, hoge borstelhaartjes, elke wimpertje perfect dekken en heel gemakkelijk in gebruik zijn. Tot slot moet de ultra volumegevende formule vlot glijden, waardoor je oneindig veel laagjes kunt aanbrengen zonder klontertjes. Kortom, de Fan-Tastic Volume macara belooft superzwarte, verlengde, gespreide wimpers met volume.

Gebruik

Zodra ik de Bourjois mascara opendraai, word ik verrast door een onaangename chemische geur. Toch laat ik me door de geur niet afleiden en begin ik met aanbrengen. Ik moest aan het begin even wennen aan de versmalde dop, maar na een paar keer ligt deze gemakkelijk in de hand.

Het borsteltje is vrij eenvoudig in gebruik, maar ik merk wel dat ik vaak door mijn wimpers moet borstelen om ze goed gedekt te krijgen. Ik besluit dan ook om 2 laagjes op mijn bovenste wimpers aan te brengen. Helaas zie ik wel af en toe klontertjes verschijnen en plakken mijn wimpers een beetje aan elkaar. Nadat ik de mascara heb aangebracht, heb ik geen last meer van de geur.

Het resultaat

Bourjois mascara Fan-Tastic Volume resultaat
De mascara blijft heel de dag goed zitten en als ik in de spiegel kijk, zie ik dat mijn wimpers overduidelijk meer lengte hebben en goed zwart zijn. Bij het aanbrengen zag ik echter wel klontertjes, begonnen mij wimpers aan elkaar te plakken en kreeg ik een beetje last van het spinnenpoten effect en dat terwijl Bourjois zegt dat je oneindig veel laagjes kunt aanbrengen. De klontertjes heb ik er met een ander borsteltje uitgehaald, zodat mijn wimpers alsnog gespreid zijn.

Bourjois mascara Fan-Tastic Volume resultaat 1
Hoewel mij wimpers langer zijn, kan ik niet zeggen dat de Bourjois mascara Fan-Tastic Volume ze spectaculair meer volume geeft. Ik merk dan ook vrij weinig van het beloofde waaier effect. Ik zou dan ook eerder zeggen dat dit een mascara is die de wimpers verlengt en niet zozeer meer volume geeft.

Bourjois mascara Fan-Tastic Volume

Bourjois mascara Fan-Tastic Volume product
Variant: 21 Fan-Tastic Black
Prijs: 12,99 euro

Voordelen:
+ Mascara ligt fijn in de hand
+ Wimpers zijn goed zwart
+ Verlengt de wimpers
+ Mascara blijft goed zitten
+ Bevat geen parabenen

Nadelen:
– Bij het opendraaien van de huls komt er en chemische geur vrij
– Mascara klontert
– Wimpers zijn geneigd om aan elkaar te plakken
– Geen volumineuze wimpers
– Het beloofde waaier effect blijft uit

[easyreview title=”Beautyblog score” cat1title=”Verpakking” cat1rating=”7.0″ cat2title=”Prijs/kwaliteit” cat2rating=”7.5″ cat3title=”Komt belofte na” cat3rating=”5.5″ cat4title=”Gebruiksgemak” cat4rating=”8.0″]