Review Bourjois Twist Up The Volume mascara

Review Bourjois Twist Up The Volume mascara

Twist Up The Volume mascara is een nieuw product van Bourjois. De mascara heeft een 2-in-1 borsteltje en dat vond ik erg interessant om te reviewen.

Product

Bourjois Twist Up The Volume mascara
Bourjois Twist Up The Volume mascara zit verpakt in een zwarte huls van 8 milliliter en kost 15,99 euro. Op het eerste gezicht lijkt dit een gewone mascara, maar aan de bovenkant zit een wit deel waaraan je kunt draaien. Met deze twistdop kun je de vorm van het borsteltje veranderen.

Met het 2-in-1 borsteltje kun je verschillende resultaten creëren. Positie 1, de normale stand, moet de wimpers verlengen en separeren. Positie 2 heeft een gedraaid borsteltje en moet zorgen voor volume.

De Bourjois mascara belooft lange en volumineuze wimpers zonder klontjes. Daarnaast moet de kleur intens zwart en dekkend zijn. Veder zou de formule een soepele en gemakkelijk aan te brengen structuur hebben.

[jwplayer player=”1″ mediaid=”21478″]

Gebruik

Je kunt het mascaraborsteltje van vorm veranderen door aan de twistdop te draaien. Op de dop staat aangegeven welke richting je moet opdraaien voor de verschillende posities. Het draaien van de dop verloopt soepel en kun je doen als de mascara in de huls zit en als deze eruit is.

Je kunt de Bourjois Twist Up The Volume mascara op de volgende manieren aanbrengen:

Draai het borsteltje in positie 1. De borstel staat nu in de normale klassieke stand en is langer en uitgerekt. De plastic stekels staan verder uit elkaar en in een rechte lijn, waardoor je je wimpers moet kunnen separeren. Deze stand zorgt voor lengte.

Draai het borsteltje in positie 2. Hierdoor krimpt de borstel en wordt het een soort spiraaltje. De stekeltjes komen hierdoor dichter bij elkaar te staan. Deze stand geeft je wimpers volume.

Bourjois Twist Up The Volume mascara kwast 1 en 2

Natuurlijk kun je ook beide posities van de Twist Up The Volume mascara gebruiken. Je kunt beginnen met een laagje mascara in stand 1 aan te brengen en daarna een laagje met positie 2. Dit kan ook in de omdraaide volgorde.

Het aanbrengen van de mascara gaat gemakkelijk, maar er vallen mij wel een aantal dingen op. De formule is vrij romig, waardoor mijn wimpers snel aan elkaar gaan plekken en je meer kans hebt op vlekken rondom je ogen. Door de romigheid duurt het ook lang voordat een mascaralaagje droog is en je de volgende laag kunt aanbrengen.

Door de lengte van positie 1 kan ik met de borstel gemakkelijk bij mijn allerkleinste haartjes komen. Bij positie 2 wordt de mascaraborstel dikker. Hierdoor wordt het lastiger om alle haartjes te bedekken, zonder zwarte vlekken te maken.

Resultaat

De Bourjois Twist Up The Volume mascara blijft de hele dag goed zitten en als ik in de spiegel kijk, zie ik dat mijn wimpers goed bedekt en mooi zwart zijn. Wel zie ik verschil tussen de verschillende posities.

Review Bourjois Twist Up The Volume mascara positie 1
Positie 1: Mijn wimpers zijn mooi bedekt en ogen langer. Ze zijn ook gesepareerd, alhoewel de mascara door de romigheid toch vrij snel gaat plakken.

Review Bourjois Twist Up The Volume mascara positie 2
Positie 2: De volumeborstel zorgt inderdaad voor dikkere en vollere wimpers. In deze stand separeert de mascara minder goed, waardoor mijn wimpers sneller aan elkaar gaan plakken.

Review Bourjois Twist Up The Volume mascara combinatie
Combinatie: Als ik beide posities combineer zijn mijn wimpers langer en voller. Persoonlijk vind ik dit het mooiste resultaat.

Het concept van Bourjois Twist Up The Volume mascara vind ik leuk gevonden. De mascara geeft inderdaad meer lengte en volume. Wat ik wel jammer vind is de separatie. Mijn wimperhaartjes worden niet mooi gescheiden, waardoor er snel spinnenpoten ontstaan.

Bourjois Twist Up The Volume mascara

Variant: 21 Black
Prijs: 15,99 euro

Voordelen:
+ Mascara kan verschillende effecten creëren
+ Wimpers zijn goed zwart
+ Verlengt de wimpers
+ Geeft volume aan de wimpers
+ Mascara blijft hele dag goed zitten

Nadelen:
– Met positie 2 is het lastig om bij alle wimperhaartjes te komen
– De mascara droogt langzaam
– Wimpers zijn geneigd om aan elkaar te plakken