Review: Catrice nagellak ACid/DC


Catrice heeft een nieuwe kleur in haar ultimate Nail Lacquer collectie, namelijk de gifgroene 810 ACid/DC. Ook heeft deze nagellak een ander kwastje. De hoogste tijd dus om te kijken hoe deze groenachtige tint het doet op mijn nagels.

Product


Op het potje staat dat deze nagellak zorgt voor de perfecte kleur, glans en ultieme dekking. De groene tint ziet er leuk uit, ik ben dan ook erg benieuwd naar het resultaat. Het potje waar de nagellak inzit is doorzichtig, heeft een inhoud van 10 ml en wordt afgesloten met een grot zwarte dop. Als ik aan het kwastje ruik merk ik dat de substantie wel stinkt, maar niet zo erg als sommige anderen dat doen.

Gebruik


Natuurlijk kijk ik bij het gebruik gelijk naar het nieuwe kwastje. Mijn eerste oogopslag zegt dat het een vrij dik model is en daar heb ik het niet zo op. Wanneer ik mijn nagels verf merk ik ook direct dat de kwast van mij wel iets dunner had mogen zijn. Ik schiet namelijk sneller uit met de nagellak dan ik normaal doe. Daarnaast zorgt de verf ook niet voor de perfecte dekking. Na twee laagjes zit de kleur er goed op, maar de dekking is niet mooier dan bij andere nagellak merken. Ook ben ik niet erg enthousiast over de kleur. Ik vind hem gewoon niet mooi, misschien moet ik er aan wennen of is het een kwestie van smaak. Een pluspuntje wat ik wel kan geven is dat het snel droogt.

Resultaat


Wat de Catrice ACid/DC nagellak van tevoren belooft, komt deze niet echt na. Als er wordt beweerd dat je nagels de perfecte dekking, glans en intensiteit zullen hebben en het er niet anders uitziet dan bij een normaal nagellak denk ik haal die tekst er maar gewoon af. Over de kleur was ik zelf ook niet tevreden en over de tijd dat het op je nagels blijft zitten al helemaal niet! Ik had mijn nagels gisteren gelakt, ‘s avond begon het al te bladeren en als ik nu op mijn vingers kijk ben ik niet bepaald blij.

Ik zou de ACid/DC van Catrice dus niet bepaald aanraden. Wel moet ik zeggen dat ik ook andere kleuren heb uit dezelfde collectie van dit merk en deze blijven vaak een dag of 2 zitten. Misschien kan het dan zo zijn dat het aan de kleur ligt, dat deze van mindere kwaliteit is of iets dergelijks, maar dat weet ik niet zeker!

Tot slot viel me ook nog op, toen ik de nagellak helemaal van mijn nagels had gehaald, dat ze geel uitsloegen en het duurt wel even voordat die kleur wegtrekt. Waarschijnlijk is de belangrijkste oorzaak hiervan dat ik geen basecoat heb gebruikt, maar ik vind eigenlijk dat dit niet zo veel uit zou moeten maken.

Product: Catrice Ultimate Nail Lacquer nr. 810 ACid/DC
Prijs: 2,49 euro

Pluspunten:
+ Droogt snel
+ Prijs

Minpunten
– Blijft niet lang zitten
– Geen fijn kwastje
– Meerdere laagjes nodig
– Je nagels slaan erg geel uit als je geen basecoat gebruikt

[easyreview title=”Beautyblog score” cat1title=”Verpakking” cat1rating=”7.0″ cat2title=”Prijs/kwaliteit” cat2rating=”5.0″ cat3title=”Komt belofte na” cat3rating=”4.0″ cat4title=”Gebruiksgemak” cat4rating=”5.0″]