Review: Chanel foundation Vitalumière Aqua


Het is erg moeilijk om de juiste foundation te vinden. De ene is niet dekkend genoeg en de andere is juist te dekkend. Chanel belooft met de foundation Vitalumière Aqua egaliteit in combinatie met een natuurlijk gezicht. Maar worden deze beloftes ook waargemaakt?

Product

Chanel foundation Vitalumière Aqua kost 39,50 euro voor een flacon van 30 ml. Met deze foundation belooft Chanel een luchtige textuur zoals een tweede huid. Daarbij zou frisheid, egaliteit en natuurlijkheid centraal moeten staan. Verder bevat de foundation SPF 15.

De verpakking is niet zoals ik van Chanel gewend ben, want het doet me eerder denken aan Hema, maar dan wel een prijs van bijna 40 euro. Het formaat van dit flesje vind ik wel prettig, het past prima in mijn make-up etui.


De geur van deze foundation is een geur zoals ik wel van Chanel gewend ben. Dit is moeilijk te omschrijven, maar het doet me ergens denken aan kamille. Dat is in ieder geval beter dan zo’n goedkope foundationlucht.

Bij het aanschaffen van de foundation heb ik om kleuradvies gevraagd in de parfumerie. Daarom gebruik ik voor mijn review de kleur B30 Beige – Sable. Mocht je zelf deze foundation aanschaffen, laat je dan wel adviseren.

Gebruik


De foundation is erg luchtig, dus als je niet schudt voor gebruik, krijg je een hele waterachtige foundation. Omdat ik een hekel heb aan make-up aan mijn vingers, gebruik ik een kwast om het aan te brengen. De make-up krijg je uit het flesje door erin te knijpen. Een spuitje is genoeg om je gezicht mee op te maken.

Resultaat


Ik ben weg van deze foundation, want het is in inderdaad zo dat mijn gezicht én egaal is, maar ook natuurlijk. De kleur van de foundation mengt met mijn eigen huid, met een heel zuiver effect.

Helaas blijft deze foundation niet erg lang zitten, hooguit een uur of 8, een verbeterpuntje voor Chanel dus. De make-up is wel erg zuinig, want na 3,5 maand elke dag smeren zit de flacon nog halfvol.

Product: Chanel foundation Vitalumière Aqua
Prijs: 39,50 euro

Pluspunten
+ Natuurlijk effect
+ Egaliserend
+ SPF 15
+ Zuinig

Minpunten
– Prijs
– Verpakking
– Blijft niet de hele dag zitten

[easyreview title=”Beautyblog score” cat1title=”Verpakking” cat1rating=”6.0″ cat2title=”Prijs/kwaliteit” cat2rating=”5.0″ cat3title=”Komt belofte na” cat3rating=”9.0″ cat4title=”Gebruiksgemak” cat4rating=”8.0″ ]