Review: Dermalogica Super Sensitive zonnebrand

Dermalogica UltraCalming
Omdat mijn bleke huid heel snel verbrand, heb ik tijdens mijn vakantie in Turkije voor mijn gezicht Dermalogica UltraCalming Super Sensitive Shield gebruikt. Hieronder vind je mijn review van deze zonnebrand met SPF 30.

Product

Dermalogica UltraCalming Super Sensitive Shield
De UltraCalming Super Sensitive Shield SPF 30 is onderdeel van de Dermalogica UltraCalming lijn. De gezichtszonnebrand zit verpakt in een flacon van 50 milliliter en kost 62,00 euro. De witte verpakking met grijze dop oogt simpel en klinisch, net zoals alle andere verpakkingen van het merk.

Super Sensitive Shield is een moisturiser met fysische zonbescherming voor de gevoelige of geïrriteerde huid. UV filters zijn te verdelen in chemische en fysische filters. Titaniumoxide en zinkoxide zijn fysische filters en leggen een laagje op de huid en weerkaatsen het licht. Hierdoor komen er geen schadelijke stoffen in je huid en hoor je zelden last te hebben van een allergische reactie. Daarnaast belooft Dermalogica ook dat het product de aanwezige gevoeligheid van de huid vermindert en dat toekomstige gevoeligheid zoveel mogelijk voorkomen wordt.

Gebruik

Dermalogica UltraCalming Gebruik
Dermalogica raadt aan om de zonnebrand 15 minuten voordat je naar buiten gaat gelijkmatig op het gezicht aan te brengen. Ik bracht het product ‘s ochtends aan op mijn gereinigde huid en in de loop van de dag heb ik het nog een aantal keer herhaald.

De zonnebrand ruikt naar lavendel en de substantie is melkachtig en niet dik zoals vaak het geval is bij fysische zonbescherming. Tijdens het aanbrengen merkte ik dat je niet een hele grote hoeveelheid nodig hebt. Doe je dat wel, dan kan er een witte waas ontstaan op je gezicht, iets waar fysische zonnebrand om bekend staat.

Resultaat

In eerste instantie was ik tevreden over de Dermalogica UltraCalming Super Sensitive Shield. Na een dag zonnen was mijn gezichtshuid niet verbrand, deze voelde alleen wel wat droog aan. Ook had ik tijdens het zonnen geen last van een witte waas en gaf de zonnebrand, ondanks de hoge SPF, mijn geen benauwd masker gevoel.

Toen ik de zonnebrand ’s avond wilde afhalen ging dit niet gemakkelijk. Op mijn gezicht bleven resten van de zonnebrand achter, waardoor ik een cleanser op oliebasis moest gebruiken om het te verwijderen. Deze gebruik ik normaal alleen als ik hardnekkige make-up heb gedragen.

De volgende dag begon de huid rondom mijn neus en wangen tijdens het aanbrengen te branden en te prikken. ’s Avond was mijn huid zo uitgedroogd dat er velletjes onder mijn neus zaten. De derde dag kreeg ik helaas last van uitslag. Mijn hele gezicht, behalve mijn voorhoofd, was rood, geïrriteerd, droog, brandde en ik had last van bultjes.

Dermalogica UltraCalming Resultaat

Nadat ik gestopt ben met de Super Sensitive Shield heeft mijn huid iets langer dan een week nodig gehad om te herstellen. Ik heb een hele gevoelige huid, maar ik heb nog nooit zo’n erge reactie gehad van zonnebrand. Dit had ik ook niet verwacht omdat dit een fysische zonbescherming is en Dermalogica bekend staat als een merk dat huidproblemen tegengaat en de huid gezond maakt. Daarnaast is de UltraCalming lijn ook nog eens bedoeld voor de gevoelige huid.

Dermalogica UltraCalming Super Sensitive Shield SPF 30

Prijs: 62,00 euro

Voordelen
+ Lavendelgeur
+ Geen witte waas
+ Ondanks SPF 30 geen benauwd gevoel

Nadelen
– Zonnebrand is moeilijk te verwijderen
– Droogt de huid uit
– Irritatie: roodheid, brandend gevoel en uitslag. Hierdoor niet geschikt voor de gevoelige huid